Już dosyć spory kawałek czasu, moje światła nie za bardzo dają radę. Mimo wielokrotnych zmian żarówek na mocniejsze nie widać zbyt dużej poprawy, sądzę że to wina reflektorów które są "zadymione". Jeżeli ktoś z was miał taki problem i wie jak je oczyścić bez jakichkolwiek uszkodzeń to bardzo prosiłbym o pomoc. Nie chcę się za to łapać bez dostatecznej wiedzy.
Dziekuję i pozdrawiam.
Jak oczyścić zadymione reflektory ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Co do czyszczenia:
To klosze lamp są ściągalne więc nie ma problemu. Sam kiedyś czyściłem odblaski używajac mokrej ściereczki z płynem i było dobrze. Słyszałem natomiast relacje iż w niektórych przypadkach ta farba odblaskowa może być jakoś odpażona, że próba pzremycia odblasku może spowodować właśnie odklejenie sie tej farby a wtedy to już mogiła.
Jest jeszcze druga sprawa. Ale tu juz zapraszam do innego tematu:
viewtopic.php?t=10711
To klosze lamp są ściągalne więc nie ma problemu. Sam kiedyś czyściłem odblaski używajac mokrej ściereczki z płynem i było dobrze. Słyszałem natomiast relacje iż w niektórych przypadkach ta farba odblaskowa może być jakoś odpażona, że próba pzremycia odblasku może spowodować właśnie odklejenie sie tej farby a wtedy to już mogiła.
Jest jeszcze druga sprawa. Ale tu juz zapraszam do innego tematu:
viewtopic.php?t=10711
ja to juz przerabialem. kupiłem nowe klosze (jeden mialem pekniety), rozebralem lampy calkowicie, odblysnik zamoczyłem w misce z woda i płynem do mycia naczyń lekko trąc palcami. potem splukalem, wytarłem szmatką, wszystko zmontowalem łącznie z nowymi szkłami, założyłem żarówki Philips blue vision i jest super. świeci na prawde ladnie.
niestety pozniej musialem jeszcze raz zdemontowac lampy i klosze bo mi parowały ale troszke silikonu i lampki juz trzymają 2 miechy i świecą super.
polecam taki zabieg szczególnie teraz gdy szybko robi sie ciemno
niestety pozniej musialem jeszcze raz zdemontowac lampy i klosze bo mi parowały ale troszke silikonu i lampki juz trzymają 2 miechy i świecą super.
polecam taki zabieg szczególnie teraz gdy szybko robi sie ciemno