Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 2.0]brak napięcia na wtryskiwaczu rozruchowym

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robert 30
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 2.0]brak napięcia na wtryskiwaczu rozruchowym

Post autor: robert 30 » 08 gru 2006, 18:24

czemu nie ma napięcia na tym wtryskiwaczu
pomocy bo serwis mnie zrujnuje. prywatni elektrycy rozkładaja ręce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POMOCY
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:14 przez robert 30, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 08 gru 2006, 20:42

1. Bo jest przerwany gdzieś kabel
2. Bo spadla gdzieś wtyczka
3. Bo sterownik nie wie że ma podac mu napięcie
A nie wie dla tego że walnięty jest czujnik temperatury, Albo kabel tego czujnika jest przerwany albo wtyczka tego czujnika spadła.

Podepnij Elektryka obeznanego z tym silnikiem :-D

Rezolut

Post autor: Rezolut » 10 gru 2006, 16:20

Hej. Jeżeli masz dostęp do którejś książki AUDI 80 /naprawy, regulacje, naprawa/- polecam, jest tam schemat elektryczny układu czujnika temp- sterownika silnika- wtryskiwacza rozruchowego. Musisz się do wiązki przy sterowniku i zmierzyć czy na pinach wychodzących do wtryckiwacza pojawia się napięcie w momęcie rozruchu. Jeżeli nie trzeba sprawdzić czujnik temp. silnika- charakterystyka jego rezystancji w zal. od temp. rownież jest podana w tej książce. Jeżeli nie masz dostępu do tej literatury daj znać, w wolnych chwilach postaram się pomóc Ci.

SonGoMan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SonGoMan » 23 gru 2006, 18:09

A tak naprawdę to napięcie na wtryskiwacz rozruchowy podawane jest wyłącznie podczas kręcenia rozrusznikiem po warunkiem że temperatura silnika jest niższa od podanej na czujniku od wtryskiwacza rozruchowego (duży brązowy) i pod warunkiem, że kręcenie nie trwa 10 sek (w czujniku jest grzałka - bierze + z tego samego miejsca co wtryskiwacz rozruchowy). Reasumując brak napięcie nie oznacza błędów instalaci a najpewniej zaistnienie, któregoś z wymienionych waruków - polecam analize schematów.

fosfinkel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fosfinkel » 11 wrz 2011, 17:41

Witam.

A ja odgrzebię stary temat.

Audi Coupe 2,0 90r 113KM

Wtryskiwacz rozruchowy nie podaje paliwa w momencie kręcenia. Proszę czytać uważnie co sprawdziłem:!
- po przekręceniu stacyjki jest podawane napięcie +12 na wtryskiwacz, i jest podawane napięcie +5V na czujnik temperatury.
- wypiąłęm komputer i sprawdziłem czy jest przejście między wtyczką komputera a pinem we wtryskiwaczu który łączy sie z komputerem i jest. Czujnik wody to samo, też jest przejście.
- Wtryskiwacz jest dobry ponieważ po podaniu mu impulsu "na chama" tryska paliwem.
- Czujnik temperatury też jest dobry ponieważ pokazuje opór jak mnie pamieć nie myli 2k Ohmy przy zimnym silniku i spada w miarę rozgrzewania.
- Mam 2 komputer i po podmianie na drugi komputer też nie działa.

Tak więc dlaczego nie podaje paliwa? czy jest może jeszcze jakiś przewó z rozrusznika wchodzący gdzies w instalacje i sterujący pracą wtryskiwacza? Od razu mówie ze w rozruszniku mam 2 piny a podpięty jest tylko jeden-ten który kręci rozrusznikiem. Czy to może być coś z tym związane.

Pozdrawiam
Rafał

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl