[All] Gadzet - podswietlane podnozki
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tzn idą 3 kabelki jeden gruby i dwa cienkie które opisałem ale tylko te dwa sa do przełączników.aroslaw pisze:moze i 2... ja pisalem o b3
m4ilo ja zdemontowałem lampke i poszłem z nią do sklepu z elektroniką.tam dostałem może nie identyczna ale podobną i ważne ze pasuje do gniazda w lampce... co do podświetlanych klamek widziałem już coś takiego i naprawde fajnie to wygląda.mam zamiar sam cos takiego zrobic ale najpierw musze sie zastanowic jak podłączyć podświetlanie klamek zewnętrznych ale tylko żeby sie świeciły po naciśnięciu na pilocie przycisku otwierania drzwi i żeby gasły razem z lampką wewnętrzna po przekręceniu stacyjki...
wydaje mi sie ze: 1 kabel stala masa, 2 plus i 3 masa z wlacznikow
a co do klamek z zewnatrz to chyba az takiego problemu nie ma, ale prosciej chyba dac tak zeby wlaczalo sie po pilocie i gaslo po kilku sekundach,
alarm najczesciej steruje masa to jakos podlaczyc przez kondensator elektrolityczny i jak poda prad to sie naladuje i chwile poswieca te diody ;p hehe
ps.
jestem po kilku wiec moge pierdoly pisac :mrgreen: :lol:
a co do klamek z zewnatrz to chyba az takiego problemu nie ma, ale prosciej chyba dac tak zeby wlaczalo sie po pilocie i gaslo po kilku sekundach,
alarm najczesciej steruje masa to jakos podlaczyc przez kondensator elektrolityczny i jak poda prad to sie naladuje i chwile poswieca te diody ;p hehe
ps.
jestem po kilku wiec moge pierdoly pisac :mrgreen: :lol:
Ja gwizdki wrzuciłem w te małe nawiewy na desce,wystarczy delikatnie wyjąć kratkę i zrobić mały otwór w kanale aby przeciągnąć kabel.jerzyk pisze:to coś niebieskie to jest ten sterownik, a to po bokach to gwizdki, nie miałem gdzie tego wpakować to tak zrobiłem, ale już myśle nad przeróbką, i co wy na to? może być???
Odświerze temat planuje w sumie juz robie podświetlenie podłogi na czerwono podpiołem sie pod lampke w suficie wiec jakbędzie sie otwierać drzwi będzie podświetlało podłoge.... kable mam poprowadzone podświetlenie będa z przodu i pod fotelami dla tych siedzących z tyłu...musze tylko zamówić diody lub też jakieś neony ....