[b4] Lampy przednie - wybór żarówek
A ja mam pytanie które lepsze waszym zdaniem
Philips XP X-Treme Power
Philips BlueVision
Philips Power2Night
Po tym co widze po opisach to myślę że najlepsze są w takiej właśnie kolejności. Co sądzicie ?
I pytanie takie czym się różnia bo nie wiem H1 ,H4, H7. Wielkośćią czy jak ? I jakie pasują do audi 80 B4
Philips XP X-Treme Power
Philips BlueVision
Philips Power2Night
Po tym co widze po opisach to myślę że najlepsze są w takiej właśnie kolejności. Co sądzicie ?
I pytanie takie czym się różnia bo nie wiem H1 ,H4, H7. Wielkośćią czy jak ? I jakie pasują do audi 80 B4
Roznia sie mocowaniem zarowki, ksztaltem, zarowka H4 ma żarniki do swiatel drogowych i mijania, h1 i h7 to zarowki jednozarnikowe.... w zwyklych reflektorach masz H4.maryjann pisze:I pytanie takie czym się różnia bo nie wiem H1 ,H4, H7. Wielkośćią czy jak ? I jakie pasują do audi 80 B4
Ostatnio pojawil sie ciekawy temat na temat tych zarowek:
AKP TEMAT
PS..osobiscie mam Blue Vision w soczewkach.
Witam. Tak, na 100% masz H4. A co do żarówek, to raczej polecałbym Osramy niż Philipsy. Z Philipsów miałem już u siebie założone BlueVision i GT150, i niestety popaliły się po około 6 miesiącach. Teraz jeżdżę na Osramach i jakoś lepiej się trzymają. Tylko że te są jakieś +30%. Teraz sobie kupię chyba te NIGHT BREAKER.
Tu masz wszystko viewtopic.php?t=10748
-
- Forum Audi 80
ja uzywam Philipsow GT150 i jestem z nich zadowolony
W poprzendim aucie mialem reflektory z gladkim szklem i porownujac zwykla zarowke jaka mialem na poczatku w tych reflektorach a te co teraz uzywam Philipsy gt150 to roznica byla spora i bardzo widoczna. Dlatego w audi nadal mam te same zarowki i procz zestawu xenonow to nie zamienilbym ich chyba na zadne inne. (chyba zeby ktos mi udowodnil wizulanie ze sa lepsze)
W poprzendim aucie mialem reflektory z gladkim szklem i porownujac zwykla zarowke jaka mialem na poczatku w tych reflektorach a te co teraz uzywam Philipsy gt150 to roznica byla spora i bardzo widoczna. Dlatego w audi nadal mam te same zarowki i procz zestawu xenonow to nie zamienilbym ich chyba na zadne inne. (chyba zeby ktos mi udowodnil wizulanie ze sa lepsze)
Ja wczoraj założyłem takie i świecą naprawdę lepiej niż zwyczajne, a myślałem, że to ściema . No i teraz wyszło, że muszę wyregulować reflektory, bo za wysoko świecą; przy gorszych żarówkach tego nie było widać, a na osramach jak jechałem w nocy to ludzie myśleli, że mam długie włączone ...nivre pisze:Teraz sobie kupię chyba te NIGHT BREAKER.
maryjann pisze:oj z tymi xenonami to nie mam pojęcia wogóle jak to zrobić. Chciałbym ale nie wiem jak i jaki koszt ?
Montaż jest banalnie prosty. Jeśli chcesz popstrykam CI fotki (lub pytaj na PW), moze ten temat na AKP tez pomoze :
>TEMAT
Jednak nie jestem zwolennikiem wrzucania ksenonu w zwykłe odbłysniki..lepiej zainwestować w soczewke (szkoda tylko ze koszty wtedy sa duzo wieksze). Sam mam soczewke i ksenon-roznica do zwyklych swiateł kolosalna.