[1.9TDI 1Z] Czyszczenie nastawnika, gdzie?.
[1.9TDI 1Z] Czyszczenie nastawnika, gdzie?.
czy może ktoś polecić jakiś warsztat w warszawie lub okolicy gdzie można wyczyścić nastawnik pompy bo zaczął mi przerywać i z tego co czytałem na forum na 80% będzie to nastawnik a może trzeba go jeszcze podłączyć pod VGA i gdzie to można zrobić i czym się różni(wizualnie) nastawnik indukcyjny od potencjometrycznego?
Ostatnio zmieniony 02 sty 2009, 09:26 przez robertm, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [B4 1.9TDI 1Z] czyszczenie nastawnika,gdzie?
jedz do rembertowa gości to fachowiecrobertm pisze:czy może ktoś polecić jakiś warsztat w warszawie lub okolicy gdzie można wyczyścić nastawnik pompy bo zaczął mi przerywać i z tego co czytałem na forum na 80% będzie to nastawnik a może trzeba go jeszcze podłączyć pod VGA i gdzie to można zrobić i czym się różni(wizualnie) nastawnik indukcyjny od potencjometrycznego?
Adam 503 399 909
300zł i wsio masz zrobione
POLECAM
jak masz przepływomierz (za obudową filtra powietrza) BOSCH to masz potencjometryczny, jak PIERBURG to indukcyjny podjedź do ww gościa wszystko Ci wyjaśni, albo zrób zdjęcie silnika to Ci powiemy.robertm pisze: i czym się różni(wizualnie) nastawnik indukcyjny od potencjometrycznego?
[B4 1.9TDI 1Z] czyszczenie nastawnika,gdzie?
ok. dzięki za namiary podjadę najpierw do Rembertowa bo mam bliżej. Zdjęcie zrobię jutro to mi powiecie co to jest.
a w jaki sposob wyeliminowale inne przyczyny ... :?:robertm pisze:czy może ktoś polecić jakiś warsztat w warszawie lub okolicy gdzie można wyczyścić nastawnik pompy bo zaczął mi przerywać i z tego co czytałem na forum na 80% będzie to nastawnik a może trzeba go jeszcze podłączyć pod VGA i gdzie to można zrobić i czym się różni(wizualnie) nastawnik indukcyjny od potencjometrycznego?
Mam taki sam problem co robertm. Tylko że jestem ze Szczecina... a tu o dziwo podobno nikt tego nie czysci.... Jest jeden ktory zabiera stary i mowi ze daje nowy a tak naprawde regeneruje stary i woła za to 800 zł.... Znalazlem kilku w Polsce ktorzy sie tym zajmują i są w miare nie drodzy... Tylko że troche boje sie wysłać nastawnika i zaplacic z gory, że ani kasa ani nastawnik już do mnie nie wrócą... Znacie może kogos sprawdzonego kto jest uczciwy i zrobi wszystko jak należy i co najważniejsze odeśle go spowrotem. ?? Za przyzwoitą cene ? A moze jednak jest ktos nie tak daleko od Szczecina ??
Renesco, mozesz wyslac go do mnie, dostaniesz spowrotem zregenerowany, na nowych uszczelkach, i sluze pomoca przy montarzu.
co do potencjometrycznych to jest duuuzy problem z ich rozebraniem, bo o ile w indukcyjnych czujnik RSW jest na stozku ze srubka (mozna to zdjac) to w potencjometrycznym jest wprasowany.
poza tym ECU przy potencjometrycznych nastawnikach nie bardzo lub jak sie z nim laczy
co do potencjometrycznych to jest duuuzy problem z ich rozebraniem, bo o ile w indukcyjnych czujnik RSW jest na stozku ze srubka (mozna to zdjac) to w potencjometrycznym jest wprasowany.
poza tym ECU przy potencjometrycznych nastawnikach nie bardzo lub jak sie z nim laczy
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
pafko, jest też na naszym forum o tu <ok> viewtopic.php?t=8942&highlight=instrukc ... nastawnika