Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CB Radio - opinie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Badmisior
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Badmisior » 19 gru 2007, 15:44

Skuciok pisze:1. jak sam stwierdziłeś nie jest sprzętem niezbędnym więc po co się zadłużać
idąc Twoim tokiem myślenia to po co w ogóle kupować CB
2. uwierz... taka filozofia, mogę cie zapewnić że kredytów nie było, i jestem z tego dumny ;]
Gratuluję.
Skuciok pisze:a różnice między przywołanymi modelami anten i radyjek raczej bym porównał do Audi 80 i A8 ... na A8 mnie nie stać ale jadę 80 tką ;]
Widzę, że nie zrozumiałeś mojego porównania. Przecież kupno CB nie jest kupnem domu czy A8, że musisz brać kredyt hipoteczny i spłacasz go w ratach przez 30 lat.

CB jest swego rodzaju gadżetem, zachcianką, bajerem itp. Można żyć bez niego, to po co wydawać gotówkę, a tak co miesiąc - 40pln i nawet tego nie odczujesz.
Skuciok pisze:i nie przesadzaj z zasięgiem bo mam ten "gorszy" zestaw a i tak porozumiewam się na odległości rzędu 10 km. co jest aż nadto wystarczające
To mnie utwierdza w przekonaniu, że nie miałeś okazji jeździć z lepszym radiem i myślę, że byś inaczej mówił. :mrgreen:

Ale nie ma co się rozdrabniać, każdy kupuje co chce i za ile, wiec <piwo>

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 19 gru 2007, 18:28

kończąc z mojej strony powiem tyle że nie zgadzam się z Tobą, ani w kwestii radia (kupować jak najdroższe bez względu czy jest potrzeba i finanse czy nie), ani w kwestii kredytu na zachciankę/bajer, ani w stwierdzeniu że płacąc 40 zł /miesiąc nie odczujemy tego finansowo..

pytając:
Badmisior pisze:CB jest swego rodzaju gadżetem, zachcianką, bajerem itp. Można żyć bez niego, to po co wydawać gotówkę, ...
to się spytam po co brać kredyt i spłacać potem więcej niż rzeczywiście kosztowało skoro można poczekać i jeszcze przy zakupie "za gotówkę" utargować z racji wpłacenia od razu całej kwoty?

Awatar użytkownika
Badmisior
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Badmisior » 19 gru 2007, 19:20

Skuciok pisze:kończąc z mojej strony powiem tyle że nie zgadzam się z Tobą, ani w kwestii radia (kupować jak najdroższe bez względu czy jest potrzeba i finanse czy nie), ani w kwestii kredytu na zachciankę/bajer, ani w stwierdzeniu że płacąc 40 zł /miesiąc nie odczujemy tego finansowo..

pytając:
Badmisior napisał/a:
CB jest swego rodzaju gadżetem, zachcianką, bajerem itp. Można żyć bez niego, to po co wydawać gotówkę, ...

to się spytam po co brać kredyt i spłacać potem więcej niż rzeczywiście kosztowało skoro można poczekać i jeszcze przy zakupie "za gotówkę" utargować z racji wpłacenia od razu całej kwoty?
Masz 100% racji, ja sie lubię tylko trochę podroczyć ;-) :-P ;-)
a przy okazji fajną masz www, no i magisterka ciekawa <ok>

Pozdro

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 19 gru 2007, 20:28

ja też ;] a www jest w rozsypce, brak chęci i czasu, ale poprawie sie ;]
ale to już było kompletnie OT

koledze od CB życzę wesołych świąt, udanych zakupów i odbiorów ;] , a wspomniane forum o CB to prawdziwa kopalnia wiedzy, polecam

Aro69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Aro69 » 19 gru 2007, 22:25

Ja mam radio TTi770(220zł) i antenę na magnes Sirio ML 145(135zł)i nie narzekam mi wystarczy ;-)

morus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morus » 20 gru 2007, 11:16

o kurcze koledzy ależ dyskusje rozpoczęliście he he normalnie wczytałem się az miło.

ja powiem tak to będzie moje 1 cb z jakim wogule będę miał kontakt. dowiadywałem sięo tym sprzęcie i doszedłem do wniosku ze jak dla kokoś kto robi sporo km to przyda mi się cb.
fakt ze budżet jest ograniczony no bo wiadomo nie posiadam kasy rydzyka ;-). więc jak narazi ę kupie tańszy sprzęt a w przyszłości to kto wie jak będzie może coś droższego a może wystarczy tańszy sprzęt.

to dziękuje panowie ze wszelkie wskazówki i wskazanie konkretnych modeli i wesołych świąt krzyczę wam wszystkim

a jak już kupię radio to się pochwale :-D

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 20 gru 2007, 16:17

morus pisze:a jak już kupię radio to się pochwale :-D
Czekamy z niecierpliwością :mrgreen:
A tym czasem Wesołych Świat i Szerokości <mikolaj>

spucik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: spucik » 23 gru 2007, 14:43

koledzy ja nie wiem o co wy sie tak klucicie ja tez chce sobie kupic do osiemdziesiątki radyjko i rozmawiałem z moim znajomym co jezdzi tirem w i powiedział ze mam nie ładowac kasy w drogie radio bo mi to nic nie da tylko mam kupic najdrozszą antene jaka jest i mi wystarczy no chyba kierowcy sie na radyjkach najlepiej znają :mrgreen: bo w koncu bez radia by sie nigdzie nie ruszyli i on wlasnie ma radyjko w swojej skani za 350 zl i antene za 250 i mu sciąga jakies 40km bez zadnego problemu a poza tym co ci da ze bedziesz miec sprzet za ponad tysiąc jak większasc kierowców ma takie za 400 zl komplet

Awatar użytkownika
Badmisior
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Badmisior » 11 sty 2008, 12:42

a poza tym co ci da ze bedziesz miec sprzet za ponad tysiąc jak większasc kierowców ma takie za 400 zl komplet
Jak już pisałem dałem za sprzęt 900 pln ( w tym antena 250pln) czyli radyjko jakieś 650pln. Fakt, w cenie jest to, że to President. Za markę się płaci. To samo mogę powiedzieć o naszych Audicach. W większości wypadków za swoje autka daliśmy więcej niż dalibyśmy za auto podobnej wielkości i w podobnym wieku. Ale jest to AUDI i za to się płaci.
To samo jest z Presidentem (lub np SONY). Do ceny doszło to, że mój model jest praktycznie bez obsługowy. W trasie SQ ustawiony na ASC,a w mieście wciskam guzik LOCAL i jest ok (nie muszę kręcić GAIN) no i głośnik z przodu ( w większości jest pod radiem).
Nie piszę tego, aby się chwalić, bo nie o to chodzi, ale zastanówcie się jak np idziecie kupić DVD lub TV czy inny sprzęt. Raczej kupujecie coś porządnego od Sonego lub Panasa niżeli TV z Biedronki. Na pewno wtedy mówicie: lepiej kupić coś raz a dobrze i mieć spokój, nawet kosztem paru zł (bo to np SONY, a nie SHARP), niż martwić się czy TV firmy CLATRONIC pożyje chociaż pół roku.

Pozdro

Lukasz_M

Post autor: Lukasz_M » 11 sty 2008, 16:50

Polecam TTI 880 plus antenka Sirio ML145 zestaw naprawde fajny i w pełni wystarczajacy i mozna go zdobyc za 350 zł :)
Posiada filtr ANL, w miescie wrzucamy LOCAL i jest bardzo dobrze do tego zmiana kanalow na gruszce.

Dzialam na takim od wrzesnia...zero problemow

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl