[B4 80 1Z Avant] Pompka spryskiwacza szyb - jaka macie?
[B4 80 1Z Avant] Pompka spryskiwacza szyb - jaka macie?
Witam, mam do was pytanie, ktora z zamieszczonych pompek spryskiwacza macie u siebie,
chodzi mi pompki w Avancie, gdzie sa 2 zbiorniczki i 2 silniczki pompki.
Czy jest taka sama pompka do spryskiwaczy przedniej szyby i tylnej, czy tez obie wersje wystepuja naraz te ktore zamiescilem zdjeciach?
Rozpoznajecie ksztalty tych pompek, macie cos takiego u siebie?
Glownie chodzi mi o ksztalt pompki przedniej tej w nadkolu?
Czy ktos majacy audi 80 B4 ma u siebie ktoras z tych pompek?
Pozdrawiam
chodzi mi pompki w Avancie, gdzie sa 2 zbiorniczki i 2 silniczki pompki.
Czy jest taka sama pompka do spryskiwaczy przedniej szyby i tylnej, czy tez obie wersje wystepuja naraz te ktore zamiescilem zdjeciach?
Rozpoznajecie ksztalty tych pompek, macie cos takiego u siebie?
Glownie chodzi mi o ksztalt pompki przedniej tej w nadkolu?
Czy ktos majacy audi 80 B4 ma u siebie ktoras z tych pompek?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, 22:34 przez TDI80, łącznie zmieniany 2 razy.
A jakie numery w takim razie maja oryginaly i nie wiesz czy te pompki rozne sa w roznych rocznikach, czy modelach i od czego to zalezne?Solskier pisze:Zdecydowanie ta pierwsza przypomina bardzej ori pompke, co do pompki przednia - tylna obie są takie same... nawet nr w etka mają identyczne
Bo ja np u siebie mam zdecydowanie te dolna pompke, jest to oczywiscie oryginal o symbolu
nr oryginalny: 431 955 651 i wyglada tak jak na zdjeciu ponizej
Nie wiem w takim razie czy z przodu tez taka jest u mnie i w kazdym audi 80 b4 do przedniej szyby tj. ta druga, czy ta wlasnie wieksza, pierwsza na zdj jest z przodu?
Mam kupiona te 1wsza, bo miala byc montowana z tylu, ale udalo mi sie naprawic te tylna,
poza tym okazlo sie ze inny typ z tylu i nie pasuje i mam te 1wsza w nadmiarze, wiec jesli
okazalo by sie, ze z przodu jest ten typ napewno, to bym zostawil sobie jako zapasowa,
ale jesli okaze sie ze obie takie sa jak na zdjeciu ze zbiorniczkiem to do niczego mi sie nie przyda i trzeba bedzie odsprzedac, wiec sie chcialem dowiedziec co i jak z nimi jest.
Widac wynika z tego, ze sie nie dowiem, poki nie rozbiore tego nadkola i nie sprawdze, bo jakos tym ETKOM nie ma widac co wierzyc, tylko nie mam za bardzo kiedy tego zrobic i myslem ze zaoszczedze sobie tego rozbierania, ale widac inaczej nie sprawdzeSolskier pisze:Patrzyłem w ETKa pompka tylna i przednia ma ten sam nr wiec nie mogą być dwie inne pompki z wyglądu skoro mają ten sam nr.