[All] Modyfikacje - Tłumik sportowy
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
MICHAL200, co Ci daje ten tłumik :?: Moim zdaniem szkoda kasy Jak chcesz wygląd to zmień końcówkę,mocy to z tego nie będzie,więc zbędny wydatek.Wolałbym już zamontować kwadrata od np. 2.6 :mrgreen: za 50 zł na allegro są.
Chyba ,że ma to ryczeć,to już raczej do Audi nie pasuje.
Powinni zabierać wszystkim dowody za takie pierdzenie. :evil:
Chyba ,że ma to ryczeć,to już raczej do Audi nie pasuje.
Powinni zabierać wszystkim dowody za takie pierdzenie. :evil:
Kupiłem go do mojej 90 2.3 i powiem szczeże że się przejechałem nie źle :-x , zero różnicy dzwoniłem do kolesia i powiedział że to dziwne i że może musi sie przepalić. Niestety zrobiłem już 3000 km i dalej nic :-x. No i nie wiem co zrobić teraz :?:
Co myslicie o tym tlumiczku? http://allegro.pl/item294...ka_gratis_.html
Mialem juz Malona w Mercu 190 i chodzil znosnie a jak sie sprawuje w Audi , a wybralem z taka koncowka zeby podobna byla do oryginalu
KAMILS kolego a czy w twojej 90-tce jest jeszcze katalizator :?:
ja u siebie wyżuciłem kata wszystkie tłumiki założyłem rurę średnicy 60mm na końcu założyłem orginalny tłumik od audi z silnikiem 2.0 i przyspawałem końcówkę owalną dzwięk jest piękny ale w planach mam założenie tłumików z obu stron i to będzie piękny dzwięk
ps.postaram się dzisiaj nagrać filmik z dzwiękiem tłumika :mrgreen:
[ Dodano: 2008-01-13, 13:40 ]
a jeśli będzie ci za mało to załóż sobie strumiennice łuskową wtedy poczujesz troszke lepsze uderzenie przy ruszaniu a i mocniejszy dzwięk :mrgreen: <ok>
[ Dodano: 2008-01-13, 13:44 ]
http://moto.allegro.pl/item291844330_no ... ewki_.html
proponuję taki tłumiczek basik super a przy dwóch sztukach jest już bosko tylko przy przejeżdzaniu koło policji trzeba bardzo uważać :mrgreen:
ja u siebie wyżuciłem kata wszystkie tłumiki założyłem rurę średnicy 60mm na końcu założyłem orginalny tłumik od audi z silnikiem 2.0 i przyspawałem końcówkę owalną dzwięk jest piękny ale w planach mam założenie tłumików z obu stron i to będzie piękny dzwięk
ps.postaram się dzisiaj nagrać filmik z dzwiękiem tłumika :mrgreen:
[ Dodano: 2008-01-13, 13:40 ]
a jeśli będzie ci za mało to załóż sobie strumiennice łuskową wtedy poczujesz troszke lepsze uderzenie przy ruszaniu a i mocniejszy dzwięk :mrgreen: <ok>
[ Dodano: 2008-01-13, 13:44 ]
http://moto.allegro.pl/item291844330_no ... ewki_.html
proponuję taki tłumiczek basik super a przy dwóch sztukach jest już bosko tylko przy przejeżdzaniu koło policji trzeba bardzo uważać :mrgreen:
Dołącze się do tematu... czy ktoś wie gdzie można kupić w miarę dobry tani i cichy tłumik :?: Szczerze to nie widzi mi się tłumik KM czy WM Znajomy ma w Corolli a drugi w A3 i szczerze to są troche za głośne. Od tłumika "sportowego" oczekuje tylko lekki pomruk
Znalazłem tłumik BN-Pipes który spełnia moje oczekiwania ale kosztuje prawie 400 euro - oto jak chodzi
Moje pytanie - czy wiecie może jak się sprawują tłumiki Ultera :?: Niby mają TUV itp. Spotkał się ktoś z opiniami na temat tłumików tej firmy?
Znalazłem tłumik BN-Pipes który spełnia moje oczekiwania ale kosztuje prawie 400 euro - oto jak chodzi
Moje pytanie - czy wiecie może jak się sprawują tłumiki Ultera :?: Niby mają TUV itp. Spotkał się ktoś z opiniami na temat tłumików tej firmy?
Witam, ja mam założoną w tej chwili taką dwururkę Remusa http://www.remus.at/php/index.php?cmd=c ... tor=297002 i powiem szczerze że ... chodzi cicho jak nowiutki ori tłumik końcowy. Zaznaczam że mam " jeszcze " katalizator i nowy tłumik środkowy. Remusa kupiłem jako używkę ale użytkowany był nie długo - może ok. 3 miesięcy. Sądzę że po wywaleniu kata i montażu w jego miejsce strumienicy dźwięk powinien być głośniejszy, na razie będę kombinował z pozostawionym środkowym tłumokiem bo wożę czasami rodzinkę a nie chce mieć na razie wyjca. Tłumik w tej chwili wydaje basowy pomruk - nie ryczy. Jeżeli ktoś lubi ciszę to proponuję cosik takiego zamiast ori. Tłumik pasuje jak ori - czyli bez przeróbek. Ciekaw jestem jak on mruczy przy zastosowaniu tylko strumienicy z pominięciem środkowego tłumoka :mrgreen: :mrgreen: