[B3 NE] glośna skrzynia
-
- Forum Audi 80
Jak na początku opisałem swój przypadek ze skrzynia to mogę go opisać dokładniej:
Na piątce słyszę skrzynie, na czwórce słyszę, na trójce jak przyspieszam i jak hamuje silnikiem to cisza ale jak dodam tak gazu że samochód jedzie stałą prędkością to słyszę skrzynie, na dwójce i na jedynce cisza.
Jak wciskam sprzęgło pomału to nie ma zmian w hałasie wydawanym przez skrzynie czyli to nie jest łożysko oporowe.
Jakie łożyska miał na myśli kokolino1 ?
Jaki może być koszt tych łożysk bez "robocizny"?
Na piątce słyszę skrzynie, na czwórce słyszę, na trójce jak przyspieszam i jak hamuje silnikiem to cisza ale jak dodam tak gazu że samochód jedzie stałą prędkością to słyszę skrzynie, na dwójce i na jedynce cisza.
Jak wciskam sprzęgło pomału to nie ma zmian w hałasie wydawanym przez skrzynie czyli to nie jest łożysko oporowe.
Jakie łożyska miał na myśli kokolino1 ?
Jaki może być koszt tych łożysk bez "robocizny"?
-
- Forum Audi 80
A ja poradze Ci tak - zanim weźmiesz sie za grubą robote (wyciaganie skrzyni) i wpakujesz w koszta kup nowy gęstszy olej. A jeśli podejzewasz łożysko oporowe bardzo łatwo to sprawdzić. podczas jazdy przycisni lekko sprzegło, tak zeby skasowac luz na pedale, no moze ciut mocniej ale tak zeby nie wysprzeglać, jak coś sie będzie działo (wyło bardziej lub mniej albo wcale) to masz odpowiedź i wiesz co jest do roboty. Pozdrawiam