Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

propozycja dot. zdjęc

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
piwkot
Forum Audi 80
Forum Audi 80

propozycja dot. zdjęc

Post autor: piwkot » 13 sty 2008, 11:53

Ostatnio chciałem pooglądać sobie autka klubowiczów. No wiec skoczyłem do działu Moje Audi
80. jednak zniechęciłem sie poniewaz jest tam sporo tematów, postów w kazdym poscie sporo zdjęc. Zeby zobaczyć auta wielu klubowiczów trzeba sie naklikać :)
No wiec co ?? Galeria: mało osób ma galerie a jak ma to tez duzo zdjęc i szukania.
Mam w związku z tym propozycje zeby założyć i przykleic np. w Moje Audi jeden temat (pod tytułem np. Nasze wizytówki) , w którym kazdy mógłby umieścic jedno zdjęcie i jednozdaniowy krótki opis . Moderator dbałby aby w tym temacie nie prowadzone były rozmowy itp. tylko zdjęcie i opis. Wszyscy mieliby taką małą wizytówke w jednym miejscu, a i przeglądanie byłoby duzo przyjemniejsze. Mozna by tez zadbać zeby nie wklejac linków tylko zdjącia. Co Wy na to ?

ponczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ponczo » 13 sty 2008, 11:58

Pomysł bardzo dobry, ale mam troszkę inną propozycje... Jak na głównej stronie znalazłoby się takie coś jak na stronie naszego kolegi :arrow: http://audicoupe.sol.pl/ np. Nasze Audi to chyba było by <ok> Każdy wrzuciłby kilka zdjęć swojego autka i krótki opis ;-)
Zobaczymy co na to inni klubowicze :-> Może jakieś inne propozycje :?: :-)

Awatar użytkownika
piwkot
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piwkot » 13 sty 2008, 12:22

Takie cos to juz jest m.in w dziale Moje Audi czy tez w galerii. Choc mozna by pomyslec zeby galerie przerobic na styl http://audicoupe.sol.pl/ . Mi chodzi głownie o prostote i o to zyby zdjecie było jedno jednego uzytkownika . Taki po prostu wizytownik. Przeglądasz taki temat i juz wiesz kto ma jakei autko i kto jak o nie dba ;-) Jak Ci sie spodoba jakies autko wtedy zapodajesz szukajke , odnajdujesz posty uzytkownika i juz wiesz wszystko o nIm i jego niuni- no moze prawie wszystko :-) . Oczywiscie zdjącia mozna by w związku z jakimiś zmianami zmieniac na aktualne.

ponczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ponczo » 13 sty 2008, 12:32

Hmm, wyobrażam sobie to w ten sposób:
Wchodzimy w galerie i tam mamy do wyboru modele czyli 80, 90, Cabrio czy też Coupe klikamy np. na Audi 90 i mamy listę użytkowników mających ten o to model a obok modelu widnieje model silnika jaki jeździ w danym autku a po kliknięciu nick użytkownika pokazuje się galeria i krótki opis. Na pewno jest to łatwy sposób na znalezienie danego autka ;-) Tak ja to widzę <lol>

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zgredek27 » 13 sty 2008, 12:43

Moim zdaniem jeśli zdjęcia będzie sie wklejać tylko w pierwszym poście (dodawanie zdjęc itd) żeby nie było haosu to już będzie OK. Wolałbym zobaczyć zdjęcia np (przed i po modach) w jednym poście niż szukać ich np na 1-3-5 stronie. To tak ode mnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
piwkot
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piwkot » 13 sty 2008, 12:49

Dobry pomysł <ok> Jadnak mysle ze jest to na tyle zaawansowany projekt ze mozna by pomyslec na takim przerobieniem galerii zeby działala w ten własnie sposób . Nie ma sensu zeby działaly dwie galerie na jednym forum tylko rózniące sie działaniem. Jednak jak wiadomo takie przedsiebwziecie wymaga troche pracy i czasu, a nie wiadomo czy nasi Administratorzy takowy posiadaja ;-) Jesli w przyszłości zmieniono by galerie na taka jak opisujesz nie widze przeszkód zeby równolegle działal taki przyklejony temat który zaproponowałem, jest duzo prostrzy i do zrobienia od zaraz.

[ Dodano: 2008-01-13, 12:55 ]
zgredek27 pisze:Moim zdaniem jeśli zdjęcia będzie sie wklejać tylko w pierwszym poście (dodawanie zdjęc itd) żeby nie było haosu to już będzie OK. Wolałbym zobaczyć zdjęcia np (przed i po modach) w jednym poście niż szukać ich np na 1-3-5 stronie. To tak ode mnie :mrgreen:
Widze ze załapałes ;-) Dokładniej mówiąc chodzi jeszce o taki szablon działania:

Jeden uzytkownik---- jeden post ----- jedno zdjecie---- jeden krótki opis---- a to wszystko w jednym temacie

Awatar użytkownika
Hary89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Hary89 » 13 sty 2008, 13:05

ponczo, bardzo dobry pomysl, w galeri panuje haos i zamieszanie więc lepiej zrobic podział na poszczegolne modele np:
Audi 80 B2
Audi 80 B3
Audi 80 B4
Audi 90..itd
i klikając w poszczególny model auta wyswietla nam sie galeria samochodów użytkownikow jakie nas interesuje..

I co WY na to??

Pozdrawiam
RobertO

ponczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ponczo » 13 sty 2008, 13:43

Hary89, Dokładnie o taki podział mi chodzi
piwkot, mi chodzi o galerie na stronie głównej a nie w dziale Moje Audi 80 :-> W dziale jest dużo postów, czasem nawet po 5-6 stron... jak już było wcześniej wspomniane zdjęcia są na pierwszej stronie i np. na 3 a ktoś może niechce czytać postów czy poszukiwać zdjęć ;-)

Awatar użytkownika
piwkot
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piwkot » 13 sty 2008, 14:40

ponczo pisze:Hary89, Dokładnie o taki podział mi chodzi
piwkot, mi chodzi o galerie na stronie głównej a nie w dziale Moje Audi 80 :-> W dziale jest dużo postów, czasem nawet po 5-6 stron... jak już było wcześniej wspomniane zdjęcia są na pierwszej stronie i np. na 3 a ktoś może niechce czytać postów czy poszukiwać zdjęć ;-)
Rany przeciez własnie o tym mówie zeby w tym temacie było jedno zdjecie jednego uzytkownika :-? Twoja propozycja to typowa galeria, zreszta bardzo dobrze pomyslana . Ale ja nie chce galerii. W galerii tez jest duzo zdjęc i duzo szukania. Zauwaz ze nasze propozycje sie nie wykluczaja. W tym temacie co proponuje bylo by tylko jednio Twoje zdjęcie, takie które oddawałoby najwierniej wygląd twojego autka. Na kilkunastu stronach mozna by porównac auta wielu uzytkowników. Zdjecia by były jedno pod drugim, podobnej wielkości i o to mi chodzi. Chodzi mi tez o to ze na galerie potzreba czasu i pracy. temat jaki proponuje mozna zrobic od razu. Dawno bym założyl tylko chce pomocy i zgody moderatorów aby czuwali na tym zeby nie prowadzic rozmów w tym temacie i aby kazdy mógł zamiescić jedno zdjęci. Zauważ wreszcie ze nasze propozycje sie nie wykluczją.

Ciekawi mnie zdanie admina ale widze ze w niedziele ma wolne ;-)

ponczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ponczo » 13 sty 2008, 16:43

piwkot pisze:Zauważ wreszcie ze nasze propozycje sie nie wykluczją.
Od samego początku wiedziałem o co Ci chodzi... ;-) Każdy ma inną wizje galerii <piwo>
Poczekajmy co moderatorzy na nasze pomysły ;-)

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 13 sty 2008, 17:19

piwkot, ponczo, oboje macie dobre pomysły, jak już mówiliście poczekajmy co powie na ten pomysł ADM, i który, jeśli już, z pomysłów zaakceptuje 8-)

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 13 sty 2008, 17:20

Jak najbardziej jestem za i popieram taką propozycje. <ok>

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 13 sty 2008, 18:46

Faktycznie pomysł dobry czasem też muszę szukać bo coś tam u kogoś widziałem chcę to obadać i godzina szukania. Popieram <ok>

Awatar użytkownika
dkc5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dkc5 » 13 sty 2008, 20:14

Ciekawe <lol> macie panowie dobry pomysł <ok>

Awatar użytkownika
piwkot
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piwkot » 13 sty 2008, 22:03

ponczo pisze: ... Każdy ma inną wizje galerii <piwo>
Poczekajmy co moderatorzy na nasze pomysły ;-)
:-) Ten mój pomysł to nie galeria. Nie jestem przeciwny galeri w twoim wydaniu. Moim zdaniem dobrze by było gdyby oprócz rozbudowanej galerii gdzie kazdy by mógł wrzucic wiele zdjęć istniało coś prostszego....

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”