Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - podlaczenie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
skibara12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Radio - podlaczenie

Post autor: skibara12 » 05 sty 2008, 15:55

Witam wszystkich. Pomóżcie podłączyc mi nowe radio cd Sony zamiast gammy cc na 4 głośniki. Nie mam pojęcia jak to zrobić. Wyciągnołem radio a tam z tyło 3 kostki i jeszcze dodatkowy jakiś brązowy kabelek o co chodzi a w Sony tylko miejsce na jedną kostkę. Zdjęcia przesyłam pomóżcie. Please!

Pierwsze zdjęcie to noe radio sony na jedną kostkę
Drugie zdjęcie to gamma cc z trzema kostkami i brązowy kabelek
Trzecie zdjęcie to schemat gammy cc

Może ktos podesłać link do kostki przejściówki bo rozumię że takiej potrzebuję.

A ten samotny kabelek brązowy to co to jest i co z nim zrobić?

Zdjęcia są ładne tylko trzeba kliknąc 2 razy na nie
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 18:44 przez skibara12, łącznie zmieniany 7 razy.

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 05 sty 2008, 16:00

A więc tak jak myślałem w radiu Sony nie masz kostki ISO. Musisz ją dokupić! A więc tak potrzebujesz tej przejściówki i podłączasz do nowego radia tylko czarną i brązową kostkę + antene oczywiście.
Ten kabelek mniemam że jest do podtrzymania pamięci. Podaj dokładny model radia lub napisz do mnie na gg: 7210168 to ci wytłumaczę.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 18:44 przez Arczizioom, łącznie zmieniany 2 razy.

Marcin D
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin

Post autor: Marcin D » 05 sty 2008, 16:17

ja mialem to samo,do soniacza musisz dokupic kostke ktora ma zakonczenie na kostki iso.byc moze ze bedziesz mosial przerobic kostke zasilajaca bo radyjko moze nie dzialac ze wzgledu na dodatkowy + do podswietlania i z tego co sie orjetuje to trzeba miec staly plus na zasilaniu bo po przekreceniu kluczyka wykasuje sie pamiec radia,mysle ze ta trzecia wieksza kostka ma cos wspolnego z tylnimi glosnikami bo ja jak usiebie podlaczylem tylko te dwie kostki iso to gra mi tylko przod

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 06 sty 2008, 17:37

tak jak poprzednicy napisze ze musisz dokupic kostke do tej sonowki. odczytaj model i podejdz do sklepu car-audio, za 15-20 zeta kupisz. w niej beda juz kostki iso wiec tylko podlaczysz do fabrycznych w aucie. nie zapomnij sprawdzic napiec, bo prawdopodobnie bedziesz je musial przepiac...

Awatar użytkownika
kontestator
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kontestator » 15 sty 2008, 13:39

Obrazek
mam pytanie do czego jest ten jeden kabel obok kostki iso wpięty do masy radia? masa?

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 15 sty 2008, 23:45

skoro wpiety do masy to bedzie to masa :) niektore starsze radia mialy takie wtyki, w nowym wystarczy wpiac kostke iso

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl