[B4 19TDI AVANT] Jakie amortyzatory
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
odkopie temacik...
jestem na etapie wymiany przednich amorków i nei wiem jakie wziąć... juz nie chodzi o firme a o olejowe czy o gazowe?
chce miec komfortowo ale nie chce zeby auto zachowywalo sie jak tapczan. mam teraz sportową zawieche i wsadzam seryjną bo wkurzało mnie twarde i niskie zawieszenie. wzial bym gazowe ale boje sie ze znowu bedzie twardo...
wzial bym tez olejowe ale boje sie ze autem bedzie bujać na wszystkie strony i bedzie z lekka niebezpieczne...
co radzicie?
jestem na etapie wymiany przednich amorków i nei wiem jakie wziąć... juz nie chodzi o firme a o olejowe czy o gazowe?
chce miec komfortowo ale nie chce zeby auto zachowywalo sie jak tapczan. mam teraz sportową zawieche i wsadzam seryjną bo wkurzało mnie twarde i niskie zawieszenie. wzial bym gazowe ale boje sie ze znowu bedzie twardo...
wzial bym tez olejowe ale boje sie ze autem bedzie bujać na wszystkie strony i bedzie z lekka niebezpieczne...
co radzicie?
Ja mam z przodu gazowe kyb. Zrobiłem na nich juz ponad 24 tysiace i nie wykazuja zuzycia. Polecam, auto jest doszć sztywne wiec mozna troche zakrety brać odwazniej, a jak wioze gdzies babcie (kobitka 80 lat) to nie nazeka ze trzesie czy cos :lol: . Jak nie chcesz tapczanu to weź gazowe. Ja płaciłem 80zł za sztuke + 10zł odbój z osłoną.
- autocars.pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Moge cyknąć fotke paragonu, jako dowód, w łodzi na ulicy piasecznej 7 jest "Impax", kiedyś pracowałem w warsztacie i z tąd tak wielka zniżka W "wazcar" na ul. uniwersyteckiej też jest tanio. Tylko ze ja te amorki kupiłem pół roku temu, moze coś sie zmieniło, nie wiem, a osłaona i odbój siedzą sobie i nie narzekają. Pozdrawiam
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub