Dzisiaj rano chciałem odpalić swoje AUDI jednak nic z tego, rozrusznik obracał walem ale silnik nie dawał znaku życia :-| . wczoraj wieczorem jeszcze wszystko było ok, dziś rano już nie zapalił. postanowiłem sprawdzić grzanie świec żarowych-wszystko jest w porządku. Następnie postanowiłem sprawdzić dopływ paliwa do pompy wtryskowej.
Zacząłem od tego zaworka:
Sprawdziłem uzwojenie cewki i wszystko jest ok. Jednak okazało się ze po przekręceniu stacyjki nie dochodzi do niego napięcie. Posprawdzałem bezpieczniki i wszystkie są dobre. Nie mam pojęcia co więcej mogło się stać bo a elektryce samochodowej bardzo mało wiem. Proszę o pomoc.
[B4 1.9TD AAZ] Problem z odpaleniem silnika...
[B4 1.9TD AAZ] Problem z odpaleniem silnika...
Ostatnio zmieniony 20 sty 2008, 20:09 przez Wikier, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jeśli padł elektorzawór na pompie to silnka napewno nie odalisz, jak chcesz spawdzić najprościej działanie to podja do niego prąd: plusowy kabel bezpośrednio z akumulatora na zawór i spróbuj wtedy odpalić jak Ci sie uda, to wówczas muszisz szukać w którym miejscu jest przerwa na przewodzie zasilającym, a jeśli nie to elektozawór do wymiany. Prąd na przewodzie mozesz również sprawdzić miernikiem albo nawet samą prubówką ale najlepiej podaj 12V bezpośrednio z akumulatora to bedzie najpewniejsze i odrazu widoczne, czy winna jest wiązka zasilająca czy sam elektor zawór. Spradź całą wizke moze sie gdzieś przerwała albo przypiełka od silnka. Powodzenia