[80 B3 1.8S] światło cofania nie działa
- szczygiel189
- Forum Audi 80
[80 B3 1.8S] światło cofania nie działa
mam problem z światłem cofania. światła przy cofaniu sie nie świecą, sprawdziłem żarówki i bezpieczniki i są dobre :(((((. wiem ze jest jeszcze jakaś kostka albo czujnik gdzieś kolo skrzyni ale nie wiem gdzie on sie dokładnie znajduje:(((
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Koledzy podepnę się tutaj bo mam także problem ze światłami wstecznymi a sprawa wygląda następująco:
Audi 80 B3 1.8s
Auto kupiłem parę dni temu i już zauważyłem, że nie mam wstecznych wcale ale ten problem był błahostką (nie było żarówek). Po założeniu żarówek problem się jednak nie rozwiązał tylko się zamienił i zamiast braku świateł wstecznych to świecą one cały czas więc znowu wyjąłem żarówki. Co sprawdzić i jak aby zrobić te światła?
To pierwszy problem dotyczący świateł wstecznych a teraz światła przednie a chodzi o:
Żeby włączyć światła pozycyjne muszę przełącznik od świateł (ten krótszy po lewej stronie kierownicy) przełączyć dwa razy do góry ponieważ raz do góry nic nie robi a w celu włączenia świateł dziennych to dodatkowo muszę ten dłuższy przełącznik (kierunki) dać raz do siebie w pozycję w której powinny się załączyć długie.
Jak ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Audi 80 B3 1.8s
Auto kupiłem parę dni temu i już zauważyłem, że nie mam wstecznych wcale ale ten problem był błahostką (nie było żarówek). Po założeniu żarówek problem się jednak nie rozwiązał tylko się zamienił i zamiast braku świateł wstecznych to świecą one cały czas więc znowu wyjąłem żarówki. Co sprawdzić i jak aby zrobić te światła?
To pierwszy problem dotyczący świateł wstecznych a teraz światła przednie a chodzi o:
Żeby włączyć światła pozycyjne muszę przełącznik od świateł (ten krótszy po lewej stronie kierownicy) przełączyć dwa razy do góry ponieważ raz do góry nic nie robi a w celu włączenia świateł dziennych to dodatkowo muszę ten dłuższy przełącznik (kierunki) dać raz do siebie w pozycję w której powinny się załączyć długie.
Jak ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH