[1.6D CY] Filtr paliwa zamiennik co zrobić ?.
[1.6D CY] Filtr paliwa zamiennik co zrobić ?.
Witam.Przepraszam ze poruszam po raz drugi ten temat ale mam duzy problem.Oryginalny filtr paliwa do mojej audi kosztuje od 240zł do 300 firmy Kneht KL39.Czy można zamienić go na inny ?Oryginalny ma z góry wkręcane przewody paliwowe i jest wymienialny w całości.Myślę zamienić na inny filtr zeby tak drogo nie było ... cyz to będze miało duże znaczenie ? Pozdrawiam i czekam na info. pomocyjne.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 17:13 przez Mariusz80, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Widze ze nie tylko ja mam problem Z zamiennikiem ciezko, zaden z wymienionych wyzej filtrow nie pasuje bez przerobek a obcinac oryginalnych wezy nie bardzo mam ochote. U mnie filtr wyglada tak:
Jedyne co mi przyszlo na mysl to może tak jak widac na jednym ze zdjec trzeba poszukac "głowiczki" i do niej przykrecic ktorys z polecanych filtrow.
Mariusz80 - i jak rozwiazales wymiane filtra?
Jedyne co mi przyszlo na mysl to może tak jak widac na jednym ze zdjec trzeba poszukac "głowiczki" i do niej przykrecic ktorys z polecanych filtrow.
Mariusz80 - i jak rozwiazales wymiane filtra?
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Soory że odklepuje już trochę starego kotleta, ale skoro jest temat to nie będę zakładał nowego, czy Spiszi możesz podesłąć foto jak wygląda u Ciebie ten filtr? będę wdzięcznyspiczi pisze:Kolego ja zamontowałem taki zwykły filtr jak pokazał MARCIN 80B4 na tym drugim obrazku. Wcześniej był taki jakby z zaślepionym podgrzewaniem ale mi się autko zapowietrzało i założyłem taki zwykły i śmiga. Dałem kilkanaście złotych. Założyłem też przezroczyste wężyki i widać jak paliwo leci.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80