[Audi B4] podnoszenie tyłu auta
- oli 2.8 v6
- Forum Audi 80
[Audi B4] podnoszenie tyłu auta
mam pytanko czy bez wymieniania spręzyn da się podnieść tył w sedanie o jakieś10cm.???[/quote]
- kontestator
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Kolego gumami podniesiesz góra 5cm ale nie rób tego bo pęknie ci sprężyna ja dałem u siebie 2 gumu na przednie i po jakimś czasie na dołku pekła mi spręzyna. Gumy sie przekręciły na samą góre i pracowała tylko na małym kawałeczku i ten kawałeczek mi sie odłamał Miałem tyle szczęścia że stało sie to na drógi dzień jak wróciłem z trasy 800km Lepiej poszukaj od jakiegoś samochodu dłuższych sprężyn.
- oli 2.8 v6
- Forum Audi 80
I z tym się zgodzę też włożyłem. szczerze to nie zauważyłem różnicy żeby było wyżej. na pewno jest trwrdszy tył. ja co jkiś czas przekręcam je w inne miejsce żeby nie nadwyrężały sprężyny w jednym miejscu. mam pytanie: czy tylne sprężyny od avanta podejdą do sedana? bo różnie zdania słyszałem?kyto pisze:gumy do sprezyn jesli podniosa ci auto o 2 cm to bedzie max ich mozliwosci, wiem bo wkladalem do swojego starego auta. wkladalem po 2 do sprezyny.
Ja też tak mam i naprawdę jestem zadowolony z efektu: autko stoi nieznacznie wyżej (myślę że 1-2cm maksymalnie) ale autko jest sztywniejsze z tyłu i lepiej się prowadzi na zakrętach.Co do ładowności to można trochę więcej załadować ale ciężarówki to Audi 80 nie zrobimy:-)WOJTEK26 pisze:Najlepiej włóż sprężyny od kombi i bedzie fajnie, ja tak mam i lekko tył jest wyzej