[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Wycinka katalizatora
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Wycinka katalizatora
witam co wiecie na temat wycinania katalizatora w silniku diesla ponoc to nie jest za zdrowe dla silnika tak słyszałem co wy na to... po wycieciu podobno silnik sie szybciej wkreca na obroty tak>?
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 11:55 przez mietek81, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja wyciołem kata w 1Z. Mam 240 000 km przebiegu(tyle jest na liczniku a ile naprawdę nie wiem). Różnica jest znacząca,autko jest żwawsze chociaż na początku zachowywało się dziwnie, pojawiło się więcej dymu ale później było zdecydowanie lepiej. Wstawilem zwykłą rurę bo szkoda mi było kasy na strumiennice ale teraz chyba bym ją wsadził bo jak mówią to 2-3 konie więcej
- oli 2.8 v6
- Forum Audi 80
ja u siebie wytłukłam bebechy z kata, kawałek rurki i młotek i została tylko pusta puszka.
ale mysle nad wstawieniem rury ale to na wiosne moze jezdze juz bez kata z pół roku i nic sie nie dzieje. śmiało możesz wywalać
w autach gdzie jest sonda lamda to trzeba sie zastanowić nad wycinką bo to zależy jakie auto i w którym miejscu jest sonda czy przed katem czy za.
ale mysle nad wstawieniem rury ale to na wiosne moze jezdze juz bez kata z pół roku i nic sie nie dzieje. śmiało możesz wywalać
w autach gdzie jest sonda lamda to trzeba sie zastanowić nad wycinką bo to zależy jakie auto i w którym miejscu jest sonda czy przed katem czy za.