[80 B4 2,0 LPG]Wąż od podciśnienia
[80 B4 2,0 LPG]Wąż od podciśnienia
witam dziś grzebiąc troche przy autku zauważyłem ze mi wąż od podcisnienia odpadł tzn od lowato idzie metalowa rurka pozniej taka plastikowa wstawka a od tego idzie do silnika gumowy wąż i przy silniku ktos mial chyba za mocno skrecone i poprostu odpadlo narazie z tej resztki co zostalo zamocowalem aby narazie trzymalo mam pytanie bo mam jest teraz zwykly gumowy wąż czy seryjnie byly zwykłe węże czy byl może jakis specjalny wzmacniany itp ? jaka jest jego srednica i gdzie moge taki kupic ? rozumiem w rachube wchodza sklepy z czesciami niestety dzwonilem nawet do hurtowni i nie maja a srednicy tez zbytnio nie wiem jaka tam jest a ze szrotu nie oplaca sie brac bo tez nie wiadomo ile potrzyma . dodam ze auto jest bez ABS -u
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
taa to zapewne to co mowisz tam byl aki zwykly wąż gumowy i sie przetarl wmiejscu jak idzie do silnika nawet ma jakis kapturek chyba po to aby sie nie zgrzal od silnika no ale chcialbym zalozyc cos porzadnego ;] cobym nie musial tego znowu robicbartek18150 pisze:z tego co zrozumialem to waz do serwo hamulcow?? Mozesz zalozyc waz gumowy jakis mocniejszy, srednice to mozesz zmiezyc sowmiarka. Pozakladaj opaski zaciskowe i wsio cyka :mrgreen:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
uuu u mnie jest zupelnie inaczej ty masz wąż w całosci od lovato do silnika u mnie jest troche inaczej u mnie od lowato idzie kawal rury pozniej plastikowa przedluzka jakas i od tego idzie waz gumowy srednica chyba 15 lub wiekszy i to jest krotki kawalek jakies 10cmbartek18150 pisze:moze poprostu ze starosci, na ponizszej fotce jest to w moim silniku, mozesz sie tym sugerowac. Napewno nie radzilbym zakladanie zwyklego gumowego szlaufa (np ogrodniczego) tylko jakis lepszy z plecionka, albo odpory na temperature. Popytaj w sklepach, napewno cos dobiezesz.
[url=http://images32.fotosik.pl/117/d4a99ce9d80cf8ddm.jpg]Obrazek[/URL]
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt: