[B4 all] wyłącznik poduszki powierznej
-
- Forum Audi 80
[B4 all] wyłącznik poduszki powierznej
Witam, mam do Was pytanie czy ktoś sie może orientuje czy isntnieje możiwość zrobienia wyłączniki układu poduszek powietrznych? Chodzi mi o to żeby na miejscu pasażera z przodu wozić małe dziecko, wiem, że w audi nie ma wyłącznika poduszki powietrznej pasażera ale może da sie zrobić wyłącznik całości. Wiem również, że można np. wyciagnać żarówkę od airbag i wywołąć błąd (w razie kolizji poduszki się nie odpalą) ale to nie jest satysfacjonujące rozwiazanie. Jest taka możliwość, jeżeli tak to jak, ewentualnie jakieś inne propozycje (poza wozić dzieci z tyłu)? Dziękuje za info.
Wydaje mi się, że powinno się dać wyłączyć poduszkę pasażera programowo VAG-iem. Trzeba zmienić kodowanie w ustawieniach sterownika poduszki. W takim aucie jeszcze nie robiłem takiego manewru i niestety nie znam rozpiski kodowania dla sterownika AIRBAG.
Możesz tez po prostu zrobić wyłącznik zasilania dla całości układu.
Możesz tez po prostu zrobić wyłącznik zasilania dla całości układu.
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Poduszki tak łatwo w brew pozorą nie wystrzeliwywują, jak nie zostanie uruchomiona przez czujnik to marne szanse ze sie otworzy, jak nie zależy Ci na czerwonej kontorolce swiecącej na desce to wyciagnij bezpiecznik od Air bagu i po sprawie, a Vagiem bynajmniej u mnie da sie wyłaczyć poduszki i kiedys prubowałem ale nie pamietam czy wtedy swieciła mi kontorlka czy nie.
-
- Forum Audi 80