witam mam audi coupe 2,3 załozyłem gaz zwykły jakis czas temu przestał mi działac przepłymowiesz powietrza i silniczek krokowy,choc był sprawdzany i jest dobry gdzies zanikł prad od tej pory przestał palic na beznynie.Tylko czasem gdy jest zimny i niechce zapalic na gazie przełacze na paliwo złapie nagrzeje sie i zgasnie.Jak przełacze spowrotem na gaz to pali normalnie.Sprawdzałem bezpieczniki wszystko oki czy moze to być przekaznikiem sądą lub czyms innym.Jesli mi ktos moze pomóc to bardzo prosze.Pozdrawiam
[/b]
[80 B4 2,3 NG]Zaniki prądu i problem z uruchomieniem silnika
[80 B4 2,3 NG]Zaniki prądu i problem z uruchomieniem silnika
Ostatnio zmieniony 24 sty 2008, 23:51 przez janusz29, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
sprawdziłem silniczek krokowy i jest wporzadku niema do niego dopływu pradu.Przepłymowierz wcześniej gdy właczyłem zapłon to mi tykał a teraz nic.Tez brak dopływu prądu do niego.Przy pompie wtryskowej obojetnie którą wyciągnę wtyczkę nic sie nie dzieje gdy silnik pracuje.Załorzyłem komputer od takiej samej audicy i nic to nie pomogło. <ok>
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
no niestety ale ja ci nie pomoge, mam zwykłe abk. Podejrzewam że jeśli piszesz ze kompa podmieniałeś i nie było efektu to może brak prądu zasilania do kompa. Weź i odłącz wtyczke od kompa i tak z ciekawości przeleć po kablach czy jest prąd tam a jak znajdziesz to poszukaj czy masa jest ( prawdopodobnie kolor brązowy kabelka), a i jeszcze jedno w abk prąd na kompa jest z przekaźnika może u ciebie też jest taki przekaźnik który podaje prąd do kompa, nic więcej nie przychodzi mi do głowy na tą chwile... powodzenia w walce z prądem.