[All] Czujniki parkowania
jarema pisze:Ja akurat mam taki bajer, leży w pudełku i czeka kiedy go zamontuje
Ale chyba w końcu to zrobię, bo faktycznie widoczność do tyłu jest
powiedzmy taka sobie. Przy parkowaniu napewno będzie dodatkowym zabezpieczeniem.
jarema pisze:
A co będzie jak czujnik nie zadziała ?
Pewnie nowy zderzak
Kolego zaprzeczasz sam sobie.jarema pisze:Widziałem juz takie wypasione zestawy w autach i wgniecione zderzaki więc wybór należy do Ciebie
Ja nikogo nie zmuszam do zakładania tych czujników. Wyraziłem swoją opinie na ich temat i tyle.
Mam je pól roku i spisują się rewelacyjnie. Nigdy nie zawiodły i wcale nie są jakieś wypasione.
Prostując mój punkt widzenia bo widzę że nie jest jasny dla wszystkich.Chciałem tylko powiedzieć , że to jest dobre urządzenie wspomagajace i mam takowe . Możliwe że też zamontuje u siebie. Ostrzegam tylko tych, którzy po zamontowaniu takiej aparaturki będą patrzeć w ekranik czy tez nasłuchiwać miniaturowego głośniczka uważając, że to ich w 100% uchroni od zderzenia się np. ze słupkiem parkingowym. Więc ostrożność na pirwszym miejscu. Pozdrawiam.
z racji tego że kiedyś miałem C3 a to auto ma 4.8 metra, to sobie coś takiego sprawiłem ( jakieś 3 lata temu jak nie lepiej płaciłem coś koło 150 PLN) sam montowałem 4 czujniki i powiem szczerze , że jest to zajebiaszcza sprawa i bardzo mi się podobuje.
miałem to zamontowane bardzo fajnie bo mając 7 zegarów w długiej desce C3 zmontowałem to nad tymi 3 zegarami w miejscu zaślepki i wyglądało to jak oryginalnie .
W cupejce nie ma tego i troszkę żałuje , bo jeszcze raz coś takiego bym zmontował w to miejsce, ale poczekamy zobaczymy , najwyżej coś innego się wykombinuje.
Jak ktoś już wcześniej wspomniał czujniki sa 4 i jeśli jeden nie załapie to sąsiedni to wykryje (oczywiście nei od razu lecz jak się zbliżysz do przeszkody) ja miałem z dokładnością do 10 CM i wtedy zaczeło mi brzęczeć.
Jest to naprawdę wypasiony gadżet , mocno ułatwiający i poprawiający bezpieczeństwo własne i innych autek.
Ciasny parking , długie auto , słaba widoczność, nierzadko równa się obcierce
Jeździłem Q7, A8 , A6 z kamerką cofania i powiem że to jest jeszce lepsze, natomiast tam były dla ułatwienia jeszcze linie na ekranie qre się przesuwały wraz z kręceniem się kierownicy . Nawet przy kiepskiej pogodzie nie przeszkadzało to , bo była zamontowana nie na zderzaku tylko na klapie tak jakby od wewnątrz ( tak jak się łapie klapę by ją podnieść) .
Gdzieś widziałem fajnie przerobione Audi 200 20V na Audi V8 waśnie z kamerką cofania i wyświetlaczem w radio. musze tego poszukać i zapodam fotexy
pozdro.
miałem to zamontowane bardzo fajnie bo mając 7 zegarów w długiej desce C3 zmontowałem to nad tymi 3 zegarami w miejscu zaślepki i wyglądało to jak oryginalnie .
W cupejce nie ma tego i troszkę żałuje , bo jeszcze raz coś takiego bym zmontował w to miejsce, ale poczekamy zobaczymy , najwyżej coś innego się wykombinuje.
Jak ktoś już wcześniej wspomniał czujniki sa 4 i jeśli jeden nie załapie to sąsiedni to wykryje (oczywiście nei od razu lecz jak się zbliżysz do przeszkody) ja miałem z dokładnością do 10 CM i wtedy zaczeło mi brzęczeć.
Jest to naprawdę wypasiony gadżet , mocno ułatwiający i poprawiający bezpieczeństwo własne i innych autek.
Ciasny parking , długie auto , słaba widoczność, nierzadko równa się obcierce
Jeździłem Q7, A8 , A6 z kamerką cofania i powiem że to jest jeszce lepsze, natomiast tam były dla ułatwienia jeszcze linie na ekranie qre się przesuwały wraz z kręceniem się kierownicy . Nawet przy kiepskiej pogodzie nie przeszkadzało to , bo była zamontowana nie na zderzaku tylko na klapie tak jakby od wewnątrz ( tak jak się łapie klapę by ją podnieść) .
Gdzieś widziałem fajnie przerobione Audi 200 20V na Audi V8 waśnie z kamerką cofania i wyświetlaczem w radio. musze tego poszukać i zapodam fotexy
pozdro.
Ja też myślę nad tym gadżetem bo czasem mam słabszy dzień i parkuję zostawiając za sobą połowę długości samochodu gdyż wydaje mi się,że to już :mrgreen: W te dni nie wciskam się w zbyt ciasne miejsca,a częstokroć udaje mi się zaparkować w takich miejscach,że jak wysiadam z auta to sam się sobie dziwię,że dałem radę i jestem z siebie dumny
A tak poważnie to wydaje mi się,że to może ułatwić sprawę, nie zamiast czujności,ale jako dodatek,którym można się wesprzeć. Czasem warunki pogodowe sprawiają,że naprawdę odechciewa się parkowania tyłem.
A tak poważnie to wydaje mi się,że to może ułatwić sprawę, nie zamiast czujności,ale jako dodatek,którym można się wesprzeć. Czasem warunki pogodowe sprawiają,że naprawdę odechciewa się parkowania tyłem.
- michael80b3
- Forum Audi 80
Ja mam takie czujniki w Passacie B5 3BG i jest to moje pierwsze auto z czujnikami i powiem szczerze że w sedanie to sie sprawdza bo ciezko wyczuc koniec auta,oczywiscie tak jak koledzy wczesniej pisali oka nic nie zastapi ale moze pomóc! Podstawa zeby czujniki były 4 i zeby były zamontowane na odpowiedniej wysokosci.
- michael80b3
- Forum Audi 80