Witam mam mały problem, pękło mi ciegno podnoszace i opuszczajace szybe od strony kierowcy a konkretnie wyrwało sie z silniczka i szyba bezwładnie opada
Mam pytanie czy samo ciegno da sie wymienic (rozkrecic silniczek i załozyc ciegno do srodka albo nawinąć na bebenek czy jakos tak?) Skoro wystepuje ono jako oddzielna czesc i ma swoj numer to chyba powinno sie dac, jak myslicie, ktos juz wymieniał moze?
I zastanawiam sie czy kupic nowe ciegno w ASO (cena kosmos około 300zł)? Czy cały mechanizm (razem z ciegnem)ale używany za około 220,250zł boje sie ze te ciegno w uzywce moze nie posłuzyc mi za długo i sie zastanawiam czy warto przepłacac za nowe ciegno Poki co pod szyba siedza dwa kołeczki ale pewnie zaraz puszcza
Jak uważacie? Pozdrwiam (nie jestem pewien czy to odpowiednie miejsce na moje pytanie :mrgreen: )
[coupe B3/B4]Pytanie odnosnie elek.szyb.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
[coupe B3/B4]Pytanie odnosnie elek.szyb.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:14 przez hołard, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmmm, jak nie masz innych pilnych wydatkow i masz wolona gotowke to bierz now i problem z głowy, z uzywka zawzze jest ryzyko, ale jak dokladnie sie jej przyjrzysz, czy nie jest wyslizgana itp to tez zda egzamin
Ja u sibie zamontowalem dwie linki od przerzutek od roweru i tez dziala, koszt 5zl plus konektorek do polaczen elektrycznych i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuza doza cierpliowsci :mrgreen:
Ja u sibie zamontowalem dwie linki od przerzutek od roweru i tez dziala, koszt 5zl plus konektorek do polaczen elektrycznych i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuza doza cierpliowsci :mrgreen:
- hołard
- Forum Audi 80
Własnie niestety mam troszke innych pilniejszych jak by sie mogło wydawac wydatkow , ale co poradze skoro mam szczeline nad szyba (woda cieknie+ nigdzie nie moge zostawic niunki :-| ) a kołoki trzymajace szybe pewnie jutro pojutrze puszczą To zadna jazda. Wiec wydaje mi sie to dosc pilne i tak se mysle ze lepiej chyba juz dopłacic te 80zł i miec pewność ze za dwa dni nie peknie, bo wydatek by sie podwoił.jmm pisze:Hmmmm, jak nie masz innych pilnych wydatkow i masz wolona gotowke to bierz now
Kurcze niby tak ale pod silniczkiem nie widac czy tam jest wyslizgana, a mi własnie tam pękłajmm pisze:ale jak dokladnie sie jej przyjrzysz, czy nie jest wyslizgana itp to tez zda egzamin
Jimm dla pewnosci jeszcze cie zapytam, samo ciegno da sie podmienić (wymienić) tak?
Witam Wszystch. To jest mój debiut na tym forum. Miałem ten sam problem z linką tylko w dzrwiach prawych. Jest możliwość dorobienia jej samemu- tak też zrobiłem. Potrzebna jest stalowa, ocynkowana linka 2 mm średnicy, kawałki rurki miedzianej o odpowiednich średnicach, kleszcze do zaciskania, kwas solny, cyna, troche cierpliwości i zdolności manualnych. Jeżeli jesteś jeszcze tym zainteresowany daj znać pomogę Ci. Pozdro.
- hołard
- Forum Audi 80
Dzieki Rezolut za chec pomocy Ale za duzo zabawy jak dla mnie (z ta cierpliwoscia u mnie słabo co do niektorych spraw ) Będe przekładał samo ciegno. Znalazłem na allegro cały podnosnik z mechanizmem i ciegnem (akurat w moim miescie ) byłem przed chwila u typa a tu sie okazuje ze to podnosnik od manualnych szyb niby wszystko takie same ale zamiast silniczka od elektrycznych w ktory wchodzi ciegno był tylko bebenek z nawinietym ciegnem i wyjsciem na korbke.Mam pytanie czy podejdzie te ciegno do mojego silniczka czy da sie je przełozyc i włozyc do siliczka? W elektrycznych niby tez jest bebenek ale nim porusza silniczek i mam obawy ze mocowanie ciegna w srodku moze sie roznic Ktos wie czy były oddzielne ciegna dla elktrycznych i dla manualnych? Bede wdzieczny za odpowiedz
[ Dodano: 2006-12-14, 15:40 ]
[ Dodano: 2006-12-14, 15:40 ]
Chłopaki z auto-linki zaspiewali 250-300zł prawie tyle co oryginał w ASO :!: To zdzierstwo he. Ale dzieki Maroonio za linkMaroonio pisze:auto-linka
proszę bardzo tyle że to wawa, w Białym szukaj przez panoramę firm