Witam
Mam audi 80 b4 1.9 TD. Mam pompe wtryskową bez podciśnienia u góry.
Po odkręceniu "góry" brak membrany i zaślepiony otwór oryginalnie (taki typ pompy).
Interesuje mnie czy moge zmienić "góre" pompy od 1.6 TD z podciśnieniem.
Co o tym sądzicie ? wg. mnie bez tego podciśnienia auto jest bardziej "zmulone".
Mam pytanko dotyczące zużycia paliwa, mianowicie średnio pali mi 7.5 litra na 100 km.
Wydaje mi sie że to dużo. Silnik jest zdrowy bo oleju nie bieże i pali na "dotyk" w mrozy.
Czy to spalanie może być wynikiem szerokich opon (205) ?
Pozdrawiam
[B4 1.9 TD] Pompa wtryskowa
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Co do spalania to raczej dużo za duże to ono nie jest audi to dość Cieżkie auto a 1.6 nie jest najmocnijeszym silnkiem wiec trzeba wciskac pedał zeby jechało. Opony raczje maja bardzo znikomy wpływ na ilość spalania tym bardziej ze nie jest to jakiś "walec" Co do pompy to napisz nr to coś wiecej Ci powiemy. Napisz też jaki masz silnk (oznaczenie) bo w b4 (chyb ze masz bład w probilu) z tego co wiem to 1.6 chyba nie było jak już to 1.9 AAZ i równeż w tym silnku były pompy bez LDA (tego miejsca z membramą) napewno takie pomy były w WV ale czy w audi to nie dam sobie głowy obciąc.
tz. pompa eko , z tego co wiem można przekładać górę pompy , lub załóż całą z 1.6TDGAWI pisze:Mam pompe wtryskową bez podciśnienia u góry.
Po odkręceniu "góry" brak membrany i zaślepiony otwór oryginalnie (taki typ pompy).
Interesuje mnie czy moge zmienić "góre" pompy od 1.6 TD z podciśnieniem.
Co o tym sądzicie ?
Koledzy ja się podepnę pod temat. Mam problem z pompą. Otóż za "grzybkiem" (stojąc przed samochodem) przy pompie mam taką gumkę z taką wypustką i z niej kapie mi paliwo. Co może być uszkodzone? Może miał ktoś podobny problem? Byłem u kolegi który taż ma AAZta i u niego niema tej gumki tylko zaślepione jest to miejsce fabrycznie. Pogorszenia osiągów nie zauważyłem.
wstyt się przyznać :oops: ale jeżdżę z tym jakiś czas bo nie mam chwili żeby podjechać do mechanika. prowizorycznie założyłem wężyk i ścieka mi do butelki na jakieś 500km ściekło ok 2-3 litry. więc wydaje mi się, że bardzo dużo. jak pojade do domu (gdzieś za 10 dni to pojadę do jakiegoś "pompiarza") tylko mnie nie zwińczujcie za takie obchodzenie się z autem. aż mi wstyt :oops: