[80 B4] Hamulec Ręczny
[80 B4] Hamulec Ręczny
witam dzis chciałem spróbowac bujnac sie na recznym jade sobie zaciagamn reczny i nic o-O cos jest napewno z linka ale co to moze byc ? dodam tylko ze jak zatrzymam auto na gorce zaciagne reczny i trzyma jak zloto a jak chce slizg na recznym zrobic to nic od czego to moze byc ?
no ok a jaki moze byc mniej wiecej koszt naprawy/wymiany na nowe ? i czy dam rade jako amator zrobic to sam w zasadzie dam rade tylko interesuje mnie jaki kosz i co bedzie trzeba kupic ? tylko linke i zaciski czy cos jeszcze ? ogolnie rzecz biorac mam tez w planach w pozniejszczym troche czasie zrobic wszystkie hamulce przod/tyl
Mam podobny problem. Z tyłu tarcze mam ok, klocki dopiero wymieniłem,a ręczny blokuje mi na jedno koło Chyba jedna linka jest źle wyregulowana. Miałem kiedyś to samo w B3 i skończyło się na samej regulacji.
A propo, ta regulacja w B3 była pod podłogą, a gdzie jest w Coupe? W tunelu środkowym, czy też pod podłogą?
A propo, ta regulacja w B3 była pod podłogą, a gdzie jest w Coupe? W tunelu środkowym, czy też pod podłogą?
Moment Panowie. Canibal z tego co napisałes wnioskuje ze ręczny Ci działa, no bo jak trzyma na górce to działa. A jak chciałeś sie obrócić to kół nie zablokowało tak?? To moze zaczni od naciągniecia linek. regulacje masz pod tą blachą (osłoną termiczną/przed brudem) pomiedzy wydechem a podłogą, trzyma się na 4-rech śrubkach. Pozdrawiam