[80 B4 1Z]Brak mocy
[80 B4 1Z]Brak mocy
Witam wszytskich urzytkownikow Audi i zgory przepraszam jezeli moj post jest nie tam gdzie trzeba lub jest podobny ale staralem sie przeczytac wiekszosc i nieznalazlem nic co by mi sie przydalo ale musze podkreslic ze malo znam sie na autach. Sprawa jest nastepujaca kupilem w grudniu Audi 80 B4 Avant 1.9tdi chodzi dobrze ale zauwarzylem jezdzac do szkoly do katowic ze gdy wlanacza sie turbo czy na 4 czy na 5 to wlancza sie przy 2000 obr a przy okolo 2800, 2900 czuc delikatne szarpniecie jakby mu mocy brakowalo i wtedy nawet wcisniety gaz do dechy niedaje rady auto ma tam jakas predkosc i sie toczy a jak bedzie jakas gorka to nawet zwalnia tak jakby mu mocy brakowalo, ale zauwazylem tez ze gdy przy 2900 braknie mu mocy puszcze noge z gazu i dodam delikatnie spowrotem to zas idzie i czuc turbo.Prosze pomuszcie czy to turbo czy moze gdzies cos cisnienia niedostaje aha i jeszcze jedno niewiem co to jest za czesc ale wiem ze jest zmontowana na pompie wtryskow ( chyba sterownik pompy wtryskowej) u gory i sa tam dwie dziurki zbiera mi sie tam ropa tylko niewiem skad leci bo wycieram cala na laczeniu i jest sucho a ropa sie tam jakso zbiera. PROSZE O POMOC I BARDZO DZIEKUJE WSZYSTKIM
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, 09:57 przez paczek57, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Musisz podpiąc sie pod vaga i zrobić logi dynamiczne, bo tak to jest wrózenie, Jesli jesteś gdzieś z okolić Kłodzak, Wrocławia to służe pomoca z vagiem. Możliwe ze szfankuje Ci n75 kiedyś miałem podobny objaw po górach auto wógle nie chciało jechać, czasem musiałem zatrzymać sie zgasić auto i na nowo odpalić bo inaczej stawałem w miejscu Co do miejsca wycieku to chyba chodzi Ci o nastawnik.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A na przyszłość przeczytaj najpierw regulamin: viewtopic.php?t=6284 oraz ten topic: viewtopic.php?t=9608 i poprawnie nazywaj tematy bo będą lądować w koszu! :evil: