[B4 ABK] Czy kable zapłonowe mają wpływ na zimno
[B4 ABK] Czy kable zapłonowe mają wpływ na zimno
Czy kable zaplonowe mają wpływ na gorsze odpalanie na zimnym?
Owszem
I to znaczący ponieważ wieczorem po przyjechaniu motorek jest ciepły i nocą wykrapla sie na całym silniku rosa .jeżeli mamy przewody i kopułkę w dobrym stanie nawet nie zauważymy jakichkolwiek objawów dopiero fajnie sie dzieje gdy przewody lata świetności mają za sobą mogą być kłopoty z uruchomieniem silnika , nierówna praca , spadek mocy.
Ja wymieniam przewody razem z paskiem to jest około 40 - 50 tysięcy .W poprzednim aucie nie robiłem tego i miałem kłopoty .Wiec lepiej nie oszczędzać i wymieniać w razie stwierdzenia jakiejkolwiek niesprawności <mikolaj> <mikolaj> <mikolaj>
I to znaczący ponieważ wieczorem po przyjechaniu motorek jest ciepły i nocą wykrapla sie na całym silniku rosa .jeżeli mamy przewody i kopułkę w dobrym stanie nawet nie zauważymy jakichkolwiek objawów dopiero fajnie sie dzieje gdy przewody lata świetności mają za sobą mogą być kłopoty z uruchomieniem silnika , nierówna praca , spadek mocy.
Ja wymieniam przewody razem z paskiem to jest około 40 - 50 tysięcy .W poprzednim aucie nie robiłem tego i miałem kłopoty .Wiec lepiej nie oszczędzać i wymieniać w razie stwierdzenia jakiejkolwiek niesprawności <mikolaj> <mikolaj> <mikolaj>
Droższe pewnie są lepsze tu jeszcze firmowe,ale moim zdaniem za 110-120 kupisz porządne kable,nazwy nie podaję bo nie pamiętam za bardzo,ale nie było żadnych problemów przez już ponad rok-poprzednie miałem oryginalne tylko urwałem jeden przy zdejmowaniu ze świecy,a drugi był za luźny na świecy.W sklepach się dość dobrze chyba orientują, a jak się trafi na uczciwego to i doradzi.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
witaj są trzy firmy BOSCH BERU NGK które wydaje mi się są warte uwagi za te pierwsze dwie zapłacisz do 150 zł zależy w jakim sklepie od razu radził bym wymieniać kopułkę i palec też na firmowe doświadczenie miałem z przewodami KAGER po pół roku wyrzuciłem je do śmieci bo miały przebicie także warto zainwestować parę groszy więcej i masz pewność że długo pośmigasz na nich
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: