[80 B3 PP] kontrolka rezerwy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[80 B3 PP] kontrolka rezerwy
witam, jak kupiłem samochód nie znałem wsyztskich jego bolączek , i po dwóch dniach zauważyłem - kontrolka od rezerwy w zbiorniku paliwa się nie świeci, wiecie może jaka jest przyczyna tego i jak to można naprawić?
z góry dzięki
z góry dzięki
Spaykee, wymyslacie kolego
z kontrolek to masz tylko te między obrotomierzem a prędkościomierzem... i na pewno tam kontrolki od rezerwy nie znajdziesz <ok>
chyba że masz AC (wyświetla w formie graficznej obrazki) zamiast zwykłego wyświetlacza kontrolek (2 poziome kontrolki: od płynu hamulcowego i chłodzącego) w górnym kwadracie
z kontrolek to masz tylko te między obrotomierzem a prędkościomierzem... i na pewno tam kontrolki od rezerwy nie znajdziesz <ok>
chyba że masz AC (wyświetla w formie graficznej obrazki) zamiast zwykłego wyświetlacza kontrolek (2 poziome kontrolki: od płynu hamulcowego i chłodzącego) w górnym kwadracie
co Ci da ta kontrolka, paliwa za Ciebie nie naleje... skoro widzisz wskazówkę na ostatnich 3/4 kreskach to możesz się rozglądać za stacją, chyba że lubisz pchać <ok>cykor79 pisze:No niestety ale na pewno w B3 kontrolki od rezerwy nie ma. Akurat Audi w tym temacie pokpiło sprawę.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dokładnie tak jak cobra mówi, kontrolki od rezerwy nie ma (przynajmniej w podstawowej wersji), ale przecież jest wskaźnik poziomu paliwa i on wskazuje poziom paliwa w zbiorniku oraz rezerwę. Chyba każdy rozsądny użytkownik zauważy, że wskazówka jest na rezerwie i nie trzeba jakiejś specjalnej kontrolki, która by to sygnalizowała. Mnie osobiście by coś takiego drażniło, ślepy nie jestem i wiem ile paliwa w zbiorniku jest i nie potrzebna mi jakaś kontrolka, która będzie mi walić (edit by Danek) po oczach i wskazywać, że zostało mi paliwa na jedynie 100 km.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 07:58 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Mi tam sie podoba ze nie ma kontrolki rezerwy, zgadzam sie z kolegą Labielem po co to ma swiecić po oczach... a jak chcesz koniecznie kontrolke to zrezaj sobie AC i bedziesz miec dwa razy wieksza kontrolke rezerwy jak w każdym innym aucie, nawet w tirze nie ma takiej wielkiej jak w Audi a AC :mrgreen:
spaykee, jak brakuje Ci kontrolki rezerwy wstaw zegary od A4.
Zauważcie że zegary w naszych furkach są tak wymyślone zeby nic się nie swieciło w czasie jazdy. Nie ma kontrolki rezerwy ani świateł mijania, a jak już jest to i tak działa inaczej niż w innych autkach, swoją drogą to nieżle się nagłówkowałem żeby rozgryść jak ona działa, no ale mam i muszę przyznać że to niezły patent.
Zauważcie że zegary w naszych furkach są tak wymyślone zeby nic się nie swieciło w czasie jazdy. Nie ma kontrolki rezerwy ani świateł mijania, a jak już jest to i tak działa inaczej niż w innych autkach, swoją drogą to nieżle się nagłówkowałem żeby rozgryść jak ona działa, no ale mam i muszę przyznać że to niezły patent.
- daro1234567890
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Proszę bardzo https://audi80.pl/80-b4-abk-kontrolk ... t38824.htm
-
- Forum Audi 80