[b4 1.9 tdi 1z] wyciek spod kolektora wydechowego
[b4 1.9 tdi 1z] wyciek spod kolektora wydechowego
witam mam problem z wyciekiem oleju od strony turbo. po każdej dłuższej jeździe na łapie od silnika pojawia olej który ścieka do śruby mocującej łapę silnika do poduszki. nie mogę dokładnie określić skąd to cieknie bo nie ma tam dostępu . przy pomocy lusterka wydaje mi się ze to spod kolektora gdyz uszczelka pod głowicą jest sucha. nie chce mi się odkręcac wszystkiego żeby to sprawdzić więc chcę się upewnić czy to akutrat spod kolektora. czy miał ktoś taki problem? dzięki za pomoc.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Mam podobny problem, z tym że u mnie wyczaiłem iż napewno jest to wyciek z pod głowicy na wysokości turbiny. Cieżko było to zlokalizowac bo marny jest tam dosep ale jestem tego pewnien, mozesz sprawdzić czy nie zacieka Ci z pod kolktora ssącego albo czy nie cieknie z pod pokrywy zaworów również na wysokosci turbiny.
[b4 1.9 tdi 1z]
dzięki za pomoc. jezeli chodzi o przewód powrotny od turbimy to raczej nie bo olej kapie mi z góry przy bloku silnika ta tak jakby z kolektora. jeżeli chodzi o uszczelkę to wyciek jest nad nią. ale jeszcze sprawdzę dokładniej po odkręceniu filtra powietrza.