[Audi 80 B4 2.0 94r.] Charczące przednie zawieszenie...
[Audi 80 B4 2.0 94r.] Charczące przednie zawieszenie...
Gdy przejeżdżam "leżącego policjanta" słyszę bolesne charczenie wydobywające się z przodu tak jakbym rysował podwozie. Również na większych dziurach słychać ten niepokojący dźwięk.
Czy jest tak możliwość żebym haczył podwoziem? Dodam jeszcze że sprawdziłem przypadkiem czy coś mi nie odstaje co mogło by rysować ale nic nie znalazłem:(
Czy jest tak możliwość żebym haczył podwoziem? Dodam jeszcze że sprawdziłem przypadkiem czy coś mi nie odstaje co mogło by rysować ale nic nie znalazłem:(
To jest taki plasticzek na końcu amorka. Powinien sie sztywno i prosto trzymać. Wystarczy, że sie obluzuje i juz może ocierać o sprężyny. Co zrobić? Sprawdzić zamocowanie (ew. poprawić, umocować), a w razie konieczności wymienić - ale to już nie takie proste, bo trzeba odkręcić amortyzator.
Tak było u mnie. Może też jest tak u Ciebie.
[ Dodano: 2008-01-07, 13:33 ]
Jak mogę to pomogę! :mrgreen:
Tak było u mnie. Może też jest tak u Ciebie.
[ Dodano: 2008-01-07, 13:33 ]
Jak mogę to pomogę! :mrgreen:
no widzisz jaki masz uzdrawiajacy podnosnik, szkoda ze dopiero teraz sie o nim dowiedzialem bo bys podniosl moj samochodzik ze 2-3 razy i opuscil i to bym skrzyni biegow nie musial naprawiac - podnosnik by ja uzdrowilbaskonik pisze:panowie nie wiem co to było ale po podniesieniu i opuszczeniu całego samochodu na podnośniku przestało :mrgreen: (ciekawe na ile )
-
- Forum Audi 80
Witam wszystkich!Mam podobny problem,podczas jazdy słychać u mnie nieprzyjemne trzeszczenie tylko z jednej strony w przednim zawieszeniu.Po krótkich oględzinach okazało się że spadła mi gumowa osłona amortyzatora i ciągle ociera.Mam pytanie jak go założyć ponownie i czy da sie to zrobić nie rozkręcając całego mcpersona.Dzięki.