[80 B4 1.9 AAZ] Przekażnik świec żarowych nie rozłancza.
[80 B4 1.9 AAZ] Przekażnik świec żarowych nie rozłancza.
Od jakiegoś czasu przekażnik świec wogle nie rozłancza,załozyłem drugi i jest to samo.Gdy auto jest zgaszone przekażnik rozłączy po 15 sek.Kiedy auto uruchomiue on zaczyna grzać.
Odpinałem żółty czujnik i jest bez zmian.Kontrolka pokazuje dobrze(tak jak przed awarją).Pamiętam że było grzebane przy alternatorze i to jakoś od tamtej pory szwankuje.Numeru przekażnika nie pamiętam(podam potem,nie jestem przy aucie).Wiem jednak że przekażnik ma 3 piny,2 te wielkie i jeden malutki.Co do tego alternatora jarzyła się kontrolka i lutowałem tam druciki od uzwojenia(były rozlutowane).Pamiętam że przekażnik zakładałem od drugiego auta i to też nic nie zmieniło.
już tłumacze powiązanie grzania świec z uruchomieniem silnika...
moduł sterujący dostaje kila sygnałów m.in. od rozrusznika... przy kręceniu rozrusznikiem sygnał idzie do modułu co powoduje wypuszczenie prądu na świece... dlatego w silnikach z wtryskiem posrednim niezbędne jest grzanie świec podczas rozruchu
wygląda więc na to, że moduł owy sygnał teraz bierze z alternatora... bawiłes się w odłączanie przewodów z tych 2 urządzeń?
moduł sterujący dostaje kila sygnałów m.in. od rozrusznika... przy kręceniu rozrusznikiem sygnał idzie do modułu co powoduje wypuszczenie prądu na świece... dlatego w silnikach z wtryskiem posrednim niezbędne jest grzanie świec podczas rozruchu
wygląda więc na to, że moduł owy sygnał teraz bierze z alternatora... bawiłes się w odłączanie przewodów z tych 2 urządzeń?