[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
WitamKunik pisze:Mobilek a powiedz mi jeszcze gdzie się wpiąłeś z tą elektryką ?
Tam gdzieś pod półką pod kierownicą ?
Na schematach tych co mi dałeś jest zaznaczone gdzie wpiąć ?
Dzięki wilekie.
Pzdr.
wpinasz się zgodnie z oznaczeniami schematu, masę do jednej ze śrub na lewym nadkolu,a przewody zasilające podpinasz do skrzynki bezpieczników (każdy konektor ma swój numer) od wewnątrz a resztę np zasilanie maty grzewczej lusterek do odpowiednich przewodów w instalacji.
pozdro
Witam
do skrzynki dostaniesz się od dołu, możesz ją również przełożyć do środka, tylko trzeba trochę pokombinować, dla ułatwienia możesz odłączyć złącza wiązek (każda ma inny kolor) tylko zapamiętaj która gdzie była włożona. U siebie miałem deskę z nagrzewnicą na zewnątrz (w oryginale instalacja od lusterek, centralnego i szybek biegnie po ścianie grodziowej za nagrzewnicą ) to miałem trochę łatwiej poprowadzić instalkę. Można poprowadzić wiązkę zaczepiając ją o nagrzewnicę lub inne elementy ale to rzecz gustu.
pozdro.
do skrzynki dostaniesz się od dołu, możesz ją również przełożyć do środka, tylko trzeba trochę pokombinować, dla ułatwienia możesz odłączyć złącza wiązek (każda ma inny kolor) tylko zapamiętaj która gdzie była włożona. U siebie miałem deskę z nagrzewnicą na zewnątrz (w oryginale instalacja od lusterek, centralnego i szybek biegnie po ścianie grodziowej za nagrzewnicą ) to miałem trochę łatwiej poprowadzić instalkę. Można poprowadzić wiązkę zaczepiając ją o nagrzewnicę lub inne elementy ale to rzecz gustu.
pozdro.
[Audi 80] Montaż szyb elektrycznych jak ??
:mrgreen: Witajcie. Jak w temacie ten przełącznik jest z klamką czy obok niej ??
A jak zamontować szyby elektryczne ? Znalazłem taki zestaw http://allegro.pl/item375449433_elektr_ ... di_80.html ale szukam na 4 drzwi. Jak ktoś zgłaszać się.
A jak zamontować szyby elektryczne ? Znalazłem taki zestaw http://allegro.pl/item375449433_elektr_ ... di_80.html ale szukam na 4 drzwi. Jak ktoś zgłaszać się.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2008, 20:30 przez Sławek320, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Cena z allegro jest dobra w miarę. Ja zestawy na przód koło 280zł. Ale jak chcesz już komplet to szukaj całości. Czyli wiązkę komplet przełączników no i podnośniki. Tylne klamki można sobie zrezać, poprostu trzeba wyciąć kawałek w boczku. Z przodu od strony kierowcy jak nie zmienisz tapicerki będziesz miał widoczne kable od spodu, bo w wersjach tapicerki na korbkę nie ma tam zaślepki.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2008, 22:27 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz wiązkę - to jest plug and play
Zdejmujesz manuale a w ich miejsce wkładasz elektryczne podnośniki; podłączasz wiązkę w odpowiednie miejsce i gra muzyka.
Największy problem jest z przeciągnięciem wiązki przez słupki z przodu - strasznie ciasno tam jest.
Gdzieś już to było opisane, jak dokładnie chcesz po kolei to na gg pisz - wszystko Ci wytłumaczę.
Zdejmujesz manuale a w ich miejsce wkładasz elektryczne podnośniki; podłączasz wiązkę w odpowiednie miejsce i gra muzyka.
Największy problem jest z przeciągnięciem wiązki przez słupki z przodu - strasznie ciasno tam jest.
Gdzieś już to było opisane, jak dokładnie chcesz po kolei to na gg pisz - wszystko Ci wytłumaczę.