[80 B4] Podświetlenie zegarka nie działa.
[80 B4] Podświetlenie zegarka nie działa.
Witam prosze o pomoc jak naprawic podświetlany zegarek z godzina w avancie. Sprawdziłem podświetlanie człej tablicy z zegarami wszystko wygłada OK . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 15:58 przez darek8073, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi raczej o obrotek z zegarkiem.kubik pisze:to znaczy wielki bigben zamiast obrotka czy obrotek z zegarkiem bo się pogubiłem.Mam elektryczny zegarek
aha darek8073 viewtopic.php?t=259
Witam! Mam taki sam problem. Zegarek działa tylko podświetlenia nie ma.
Dziś zdjąłem kleme z akusa, sciągnąłem poduszke, odkręciłem kierownice, wyjąłem wtyczki od liczników i je same na końcu. I tu mam pytanie, czy to na pewno ma żarówkę? Ten zegarek? Bo w nim z tego co pamiętam same cyfry się podświetlały..
Doszedłem do punktu takiego że zdjąłem wszystko co się dało oprócz liczników. Czy wyjmuje się wskazówki i wtedy tarcze, czy może całość wyjdzie?
Proszę o pilną odpowiedź, pozdrawiam.
Dziś zdjąłem kleme z akusa, sciągnąłem poduszke, odkręciłem kierownice, wyjąłem wtyczki od liczników i je same na końcu. I tu mam pytanie, czy to na pewno ma żarówkę? Ten zegarek? Bo w nim z tego co pamiętam same cyfry się podświetlały..
Doszedłem do punktu takiego że zdjąłem wszystko co się dało oprócz liczników. Czy wyjmuje się wskazówki i wtedy tarcze, czy może całość wyjdzie?
Proszę o pilną odpowiedź, pozdrawiam.
Wymień żarówkęMARi pisze: Witam! Mam taki sam problem. Zegarek działa tylko podświetlenia nie ma.
Jeżeli masz ori płytę licznika pod obrotek, to sprawdź, czy podświetlenie zegarka działa po włączeniu samego zapłonu (bez włączania świateł)... następnie sprawdź podświetlenie zegarka po włączeniu świateł.Wymieniłem- zapomniałem napisać. I dwie inne bo spalone były. Co do tej na fotce to efektu nie dało.
Ale jak mam sprawdzić jak nie działa podświetlenie? Z tego co pamiętam to na włączonym zapłonie bez świateł od razu zegarek był podświetlony i bez zapłonu na światłach też.
Wczoraj też się za to zabrałem, tylko odkręciłem liczniki nie odłączając ich i puknąłem od tylu zegarów i świeciło.. Ale dziś znów nie świeci.
Wczoraj też się za to zabrałem, tylko odkręciłem liczniki nie odłączając ich i puknąłem od tylu zegarów i świeciło.. Ale dziś znów nie świeci.