witam zakupiłem niedawno audi coupe quatro do końca nie wiem co to za model bo ma wszystkiego po trochu.Wiec tak,jest tam silnik 2.0(PS) a na budzie i w dowodzie jest 2.3(NG)wydaje mi sie że jest to 90 rok produkcji 90 no i przód jest od B4 ale czy fabrycznie nie wiem.Mam problem z Abs-em,chodzi o to że jak podłącze sterownik to po odpaleniu silnika abs gaśnie niby wszystko gra ale przy próbie hamowania blokuje mi pedał hamulca i nie da sie nic zrobić pedał sztywny a samochod jedzie i abs sie nie zapala czyli tak jakby nie widział żadnej usterki,poprzekładałem wszystko co sie da,sprawdziłem pompę rezystancje na tłokach są i podczas tego hamowanie nie załącza sie pompa a na krotko działa.Z tego co wiem to taka usterka nie powinna mieć miejsca,przez to skasowałem bramę sąsiadowi,niestety jeżdże na odłączonym sterowniku wtedy bynajmniej mogę hamować.Czasami zaskoczy na jedno z kół,albo zablokuje jedno na drugim działa,ale najczęściej blokuje pedał hamulca.Proszę o pomoc bo już nie daje rady.pozdrawiam
[ Dodano: 2008-01-27, 16:06 ]
Miał może ktoś kiedyś taki przypadek żeby zamiast kół blokował pedał hamulca???i czy to jest raczej wina pompy,Abs sie diagnozuje działa,elekronika wygląda na w porządku,wszystkie elementy wykonawcze działają czyli zostaje mechanika.Pozdrawiam
[80/90/Coupe B3] mam problem z Abs-em prosze o pomoc
witam chodzi o to że pedał jest twardy jak kamień i samochód nie hamuje,czasami działa mi jedno koło, ale zazwyczaj pedał sie blokuje i nic sie nie dzieje.Bez abs-u normalnie działa.
[ Dodano: 2008-02-01, 22:53 ]
Na włączonym absie jak stoi w miejscu kontrolka absu gaśnie i pedał jest miekki.ale przy próbie hamowania pedał jest twardy jak kamień i nic sie nie dzieje,samochód jedzie dalej.Sterownik zmieniałem i dzieje sie to samo.myśle że elektrycznie jest ok jak abs gaśnie na postoju.pozdrawiam
[ Dodano: 2008-02-01, 22:53 ]
Na włączonym absie jak stoi w miejscu kontrolka absu gaśnie i pedał jest miekki.ale przy próbie hamowania pedał jest twardy jak kamień i nic sie nie dzieje,samochód jedzie dalej.Sterownik zmieniałem i dzieje sie to samo.myśle że elektrycznie jest ok jak abs gaśnie na postoju.pozdrawiam