[B4 2.0 ABT] 1.8 90ps z golfa 2 do audi B4 pasuje?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
[B4 2.0 ABT] 1.8 90ps z golfa 2 do audi B4 pasuje?
Witam wszystkich użytkowników mam audi B4 2.0 ABT mam pytanie czy pasuje silnik z golafa II 1.8 90ps też na jedno punktowym wtrysku
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, 17:40 przez młody 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Z góry sorki za OT ale mam pytanko odnośnie silniczka z oznaczeniem właśnie RPk44761 pisze:młody 21, zespół wtryskowy pasuje na 100% z golfa II, np RP do ABT bo sam robilem taka zamianke.
Jesli chcesz zmieniac caly silnik to komputer i wiazke tez bedziesz musial zmienic, bo komp w ABT chyba steruje tez zaplonem, a RP ma zaplon podcisnieniowy.
Czy to jest silnik który montowali w golfach :?: Pytanie stąd iż ja mam w Niuni takie własnie oznaczenie silnika a wtrysku jak nie było tak nima. Zamiast niego zwykły gaźnik i filtr powietrza ala pizza z fso
Czy to może oznaczać że ktoś wrzucił tam blok z golfa a góre (głowice, kolektor ssący i inne pierdoły) zostawił z audi :?:
kaczaza5, tak, sam mam w rodzinie Golfine z takim silnikiem. Przebieg 480 tys km :shock: Jest to monowtrysk. Nie montowali go w Audi, a juz napewno nie z gaznikiem Masz pewnie jakis przeszczep, polecam zalozyc do niego elektronike (komputer, wtrysk, czujniki), bo ten silniczek jak jest zadbany robi bardzo duze przebiegi i jest prosty i bezawaryjny, a do tego malo pali. Ma przyzwoity moment obrotowy, ale niestety tylko 90 koników.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Wracając do tematu SWAPa - trzeba pamiętać iż konstrukcja silników jest taka sama (prócz osprzętu zasilającego) jendak w VW maja silniki ustawione poprzecznie a my w Audikach wzdłóżnie. Co za tym idzie inny układ skrzyni biegów oraz półosie. Warto się zaznajomic z mocowaniami i wyjsciami na ośki. Znam przeszczepy co się udały ale po wielu modach. Nie wiem czy warto zwłaszcza że jest wiele silników od Audi dostępnych na różncyh ogłoszeniach.
Jesli chcesz 1,8 to warto zainwestować w silnik SD (113KM) na KE-Jetcie
kaczaza5 najprawdopodobniej jest to przeszczep gdyż RP były tylko w Passacie, Golfie i Jetta a osprzęt masz od silnika DS lub RU.
Jesli chcesz 1,8 to warto zainwestować w silnik SD (113KM) na KE-Jetcie
kaczaza5 najprawdopodobniej jest to przeszczep gdyż RP były tylko w Passacie, Golfie i Jetta a osprzęt masz od silnika DS lub RU.