[80 B4 2.0 ABK] kierunkowskazy i kontrolki ABS i SRS
[80 B4 2.0 ABK] kierunkowskazy i kontrolki ABS i SRS
Witam. Mam pytanie - co to za licho raz jak uruchomię silnik to kierunkowskazy działają a innym razem jak uruchomię auto to nie działają i dzieje się to losowo, pozostałe układy elektryczne działają prawidłowo za każdym razem.
Po drugie: w tym samym czasie gasną kontrolki ABS i poduch - obawiam się,że poduchy zostały podpięte pod kontrolkę ABS i same z siebie nie działają.Auto na pewno miało uszkodzony zderzak,maskę i przedniąszybę(bo to widać) natomiast nie były uszkodzone błotniki i przedni pas.
Pozdrawiam Rafał
Po drugie: w tym samym czasie gasną kontrolki ABS i poduch - obawiam się,że poduchy zostały podpięte pod kontrolkę ABS i same z siebie nie działają.Auto na pewno miało uszkodzony zderzak,maskę i przedniąszybę(bo to widać) natomiast nie były uszkodzone błotniki i przedni pas.
Pozdrawiam Rafał
Było juz to opisywane. Lampka od ABS-u i od Airbagu powinny gasnąć osobno, najpierw ABS potem Airbag. Po wyjęciu zegarów zobaczysz czy nie jest podłaczona kontrolka od Airbagu pod ABS. Co do kierunkowskazów to powiedz czy jak nie działaja to oba czy tylko jeden z nich i czy wtedy działają awaryjne :?:
[B4 2.0 ABK 115KM] kierunkowskazy
Wracam do tematu i proszę Was o pomoc co to za licho: tak jak wcześniej pisałem po uruchomieniu auta kierunkowskazy raz działają a innym razem nie. Wiem już,że jeśli nie mogę ich uruchomić wajchą przy kierownicy nie ma to wpływu na awaryjne,które działają normalnie. Ktoś powiedział,że muszę wymienić cały przekażnik (czyli wszystkie wajchy zarówno do migaczy jak i świateł i wycieraczek)
Pozdrawiam Rafał
Pozdrawiam Rafał
[B4 ABK 2.0] ASR i migacze
Postąpiłem wg. rad i wszystko działa zarówno migacze - przeczyściłem jak i poduszki powietrzne - kupiłem sensor gość wykasował wszystkie błędy i wszystko działa.
Dla wszystkich,którzy mi pomagali serdeczne podziękowania.
Rafał
Dla wszystkich,którzy mi pomagali serdeczne podziękowania.
Rafał
witam, nie zakładam nowego tematu, pomyślałem, że się podepne, mam problem z pająkiem, kierunkowskaz prawy odbija z powrotem, a kiedy włącze lewy to słychać tylko stuknięcie (złamanie, zeskoczenie czegoś z czegoś) i musze go wyłączać bo nie wraca sam, miałem dziś ten sam problem co kolega wyżej, nie działały wycieraczki i kierunkowskazy, awaryjne bez problemu... teraz odpaliłem auto i działają wycieraczki i kierunki...