[b4 1.9 tdi] Kontrolka swiec
[80 B4 1,9TDI 1Z]migajaca kontrolka grzania swiec
mam problem miga mi kontrolka grzania swiec po odpaleniu silnika po paru sek sie zaswieca i miga co mam zrobic 1.9tdi 80b4
Ostatnio zmieniony 16 lut 2007, 14:52 przez hadzisan, łącznie zmieniany 1 raz.
e blyskalo sie to C3 a b4 na Vagu jedzie ale nie na kazdzym
@cobra jak wykrecilem czujnik to teraz nie idzie go wkrecic (taki plastikowy pierscien lata w srodku )- niemiaszki nie bardzo rozwiazali ten problem
A pozatym jak w firmowym VW blyskala kontrolka to w serwisie powiedzieli ze moze byc tez cos ze swiatlami stopu (padl czujnik przy pedale hamulca) mysle ze w audi tez moze byc taka mozliwosc
Edit : tak sobie pomyslalem ze trzeba to sprawdzic wyjelem zarowke ale kontrolka sie nie odezwala wiec pewnie tylko w VW jest taki patent
@cobra jak wykrecilem czujnik to teraz nie idzie go wkrecic (taki plastikowy pierscien lata w srodku )- niemiaszki nie bardzo rozwiazali ten problem
A pozatym jak w firmowym VW blyskala kontrolka to w serwisie powiedzieli ze moze byc tez cos ze swiatlami stopu (padl czujnik przy pedale hamulca) mysle ze w audi tez moze byc taka mozliwosc
Edit : tak sobie pomyslalem ze trzeba to sprawdzic wyjelem zarowke ale kontrolka sie nie odezwala wiec pewnie tylko w VW jest taki patent
- Brylantoos
- Forum Audi 80
[b4 1.9 tdi] Kontrolka swiec
Witam!!Zauwazylem cos dziwnego mianowicie kiedy daje zaplon to nie zapala mi sie kontrolka swiec zarowych tak wiec (powiedzmy) ze nie wiem kiedy zapalic :mrgreen: wiadomo ze czekam zawsze te 10-15 sek. i krece mojego diesla i pali elegancko.Sprawdzilem zarowke i okazuje sie ze jes ok ale na wszelki wypadek i tak ja wymienilem.Macie pojecie co to moze byc??Pozdrawiam i dziekuje za porady.