[80 B4 2.0 ABT] Cewka zapłonu
[80 B4 2.0 ABT] Cewka zapłonu
witam mam dziś wielki problem rano miałem zamiar wyczyscic silnik chciałem odpalic na benzynie i zgasł odpaliłem na gazie przełaczam na benzyne zgasł i na benzynie nie chciał wogole ruszyc wjechałem na mini kanał własnej robótki czyściłem spokojnie i chciałem rozgrzac auto aby obada gdzie cieknie i moje wielkie zdziwienie auto juz wogóle nie odpaliło zero iskry na swiecy zero iskry na cewce zapłonu i porażka wniosek pewnie padła cewka zapłonu posiada ktos nr seryjny fabryczny do takiej cewki ? jezdziłem posklepach nigdzie takiej nie ma jako ze mam audi 91 rok to to jest taka sama cewka jak w b3 chyba a druga sprawa czemu nie chce palic na benzynie ? popma paliwa padła ?znalazłem na allegro taka http://moto.allegro.pl/item302316448_ce ... html#photo jest identyczna jak moja ale ja chce nowa nie uzywke
Cewka raczej nie padła,ale można to nietrudno sprawdzic,odłącz przewody sterujące niech zostaną tylko zasilające-tam gdzie jest po stacyjce 12V i w miejsce odłaczonych podawaj impulsowo masę-na jednym zdjętym przewodzie i zapasowej świecy będzie widac i słychac co się dzieje.Schemat układu zapłonowego jest w książce dostępnej na forum.
na tej cewce zaplonu co ja mam nie ma zadnego numeru i tu jest problem ;-/ po drugie nie wiem c oto hall to moje pierwsze auto i wczesniej jak auta nie mailem interesowało mnie t jak zeszloroczny snieg przed zdjeciem cewki jak krecilem jak pisałem nie było iskry alternator krecił i wał też ale słabo jak cholera robił alternator może jeden obrót i to wszystko a na cewce była póżniej iskra ale tak słaba ze ledwo ją było można sprawdzic poza tym jesli piszecie o pompce paliwa to ona w tej chwili jest mało wazna bo moze mi nie odpalalo auto bo juz cewka padla ?i dlatego nie szło ? ale to tylko teoria ale mozliwe ze pompa padla tylko ze na samym gazie wtedy odpalalem a juz po nie palilo ani na gazie ani na benzynie
[ Dodano: 2008-02-07, 02:43 ]
poza tym patrzalem na schemat z działu download i nie wiele tam widze :Dniestety koszt nowej cewki jest dosc spory bosh ponad 220zl Eps 160zl powiedzcie mi co to ten hall i jak go moge sprawdzic czy nie padł ale namoje oko chyba faktycznie ta cewka padla skoro mi nie palil ani na lpg ani pb a i to ze słaba iskra była no ale poki mam mozliwosc jak sprawzic hall ?
[ Dodano: 2008-02-07, 02:48 ]
ktos moze napisac gdzie w audi jest ten czujnik halla i jak moge sprawdzic czy to nie to ?
[ Dodano: 2008-02-07, 02:43 ]
poza tym patrzalem na schemat z działu download i nie wiele tam widze :Dniestety koszt nowej cewki jest dosc spory bosh ponad 220zl Eps 160zl powiedzcie mi co to ten hall i jak go moge sprawdzic czy nie padł ale namoje oko chyba faktycznie ta cewka padla skoro mi nie palil ani na lpg ani pb a i to ze słaba iskra była no ale poki mam mozliwosc jak sprawzic hall ?
[ Dodano: 2008-02-07, 02:48 ]
ktos moze napisac gdzie w audi jest ten czujnik halla i jak moge sprawdzic czy to nie to ?