[B4 sedan] alufelgi
-
- Forum Audi 80
[B4 sedan] alufelgi
witam.
Co myslicie o tych alusach...chcialbym zobaczyc czy pasuja do naszych autek a moze ma ktos takie....ja mam czerwona B4 sedan
http://moto.gratka.pl/tresc/d929-15-4x1 ... a6a609&s=3
Co myslicie o tych alusach...chcialbym zobaczyc czy pasuja do naszych autek a moze ma ktos takie....ja mam czerwona B4 sedan
http://moto.gratka.pl/tresc/d929-15-4x1 ... a6a609&s=3
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ale na zdjęciu te z logo BMW to sa na pięć śrub a te bez logo na cztery. Zgadza się jeśli średnica będzie większa to trzeba zastosować pierścień centrujący.bloku pisze:Średnica piasty nie pasuje jeśli to sa orginały BMW. Potrzebna tuleja. Druga sprawa podobne alu widziałem na B4 i pieknie wygladają. Warto pokombinowac.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Potrzebuje kupic śruby antykradzieżowe do swoich alufelg i mam problem bo nie wiem jakie kupic gdyz z tego co wyczytalem na forum to roznia sie od srob do felg stalowych. Nie znam sie na tym ale raczej mam felgi nie oryginalne SRD, wiec musze dobrac dobrze sruby. Czy ktos moze mi powiedziec jakie śruby beda do nich pasować lub jak mam to sprawdzic (pomierzyć cos itp?). Zalozone mam na nich opony 205/60/R15 jesli to w czyms pomoże. I moze mi ktos powie, w ktorym sklepie w krakowie zakupie bez problemu? Zalaczam dodatkowo zdjecie felgi.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
uniwersalne alusy mają dziury pod śruby ze stożkiem dociskowym. Długość śrub jest zależna od alusa. Przełóż oryginalną śrubę przez oryginalną felgę i zmierz ile wystaje od środka. Potem przełóż tą samą śrubę przez alusa i zmierz, i już wiesz ile brakuje śruby. Kupujesz odpowiednio dłuższe i przystosowane do alu ze stożkiem. Do stalówek śruby mają docisk sferyczny i nie pasują do alu. W krk jest sklep z alusami i akcesoriami na ul Łużyckiej , niedaleko od Witosa/Nowosądecka (100m ok)
-
- Forum Audi 80
Dzieki za szybką odpowiedz i jasne wytłumaczenie co i jak Mam tylko jedno pytanie. Mowisz abym przelozyl oryginalna srube przez oryginalna felge. Rozumiem ze masz tu na mysli oryginalna felge stalowa? Jeszcze raz dzieki, a do sklepu sobie tam w ktorys dzien zagladne Jakby komus sie cos waznego w tej kwestii przypomnialo to piszcie. Wiedzy nigdy za wiele
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Gielda to tez wyjscie jakies. Ile dales za 1szt takiej zwyklej sruby do alu? Na allegro po 3,60 zl widze ze sa cynkowane. Antykradziezowe w chromie po 45zł za 4szt mozna kupic.
Ja nie bede bawil sie w jakies niestandardowe rozmiary i zakladanie dystansow bo i tak opony 205/60 R15 beda sie ladnie prezentowaly, tym bardziej ze auto nie obnizane. Podoba mi sie nawet bardziej jak jest podniesione o nieco szerszych oponach
Ja nie bede bawil sie w jakies niestandardowe rozmiary i zakladanie dystansow bo i tak opony 205/60 R15 beda sie ladnie prezentowaly, tym bardziej ze auto nie obnizane. Podoba mi sie nawet bardziej jak jest podniesione o nieco szerszych oponach