[80 B3 1.8 SD 113KM]Problemy z wolnymi obrotami
[80 B3 1.8 SD 113KM]Problemy z wolnymi obrotami
Witam!Problem się zaczoł jak wymieniłem przewody wysokiego napięcia , od 1400obr/min do 1050 obr/min obroty bardzo wolno spadają a jak już spadną to zostają na 1050obr i niżej nie chce zejść , na starych kablach dzieje się to samo a przed wymianą obroty były ok.940obr/min i silnik chodził troche nie równo , co jest nie tak ?
Jak były stare kable i nie ruszałem niczego to obroty były w normie czyli 940obr/min i silnik troche nierówno pracował a jak je wymieniłem na nowe to zaczeły się problemy w/w więc postanowiłem zamontować znowu stare żeby zobaczyć czy to wina kabli , po tym jak nowy wymieniłem znów na stare problem dalej się utrzymywał czyli wolno schodzą obroty i za wysokie sa wolne obroty . Troche to zakrecone ale musisz zrozumiec jakoś :roll:
słuchaj, nie wiem jak to będzie z Audi ale w passacie jak skaczą obroty i wolno z nich schodzi to ja odłączałem akumulator na godzinke i wszystko wracało do normy. chodzi zapewne o komputer który sobie coś zakodował i teraz się tego trzyma więc nie wiem napewno ale może sprawdz to. zreszta ile to roboty odłączyć akumulator??? <ok> <ok> <ok>