[B4 2.0 ABK] Błąd airbaga n153
kontrola air bagu gasnie ale pozno
Witam serdecznie,Grześko pisze:W czasie wymiany żarówki komputer załapał błąd. Teraz musisz podpiąć się pod VAG-a tzn. pod komputer i wykasować ten błąd.
a możliwe jest że, "komputer załapał błąd" jeżeli kontrolka gaśnie ,ale trwa to dosyć długo, tzn na pewno z 2-3 min,
Ostatnio zmieniałem podświetlenie kontrolek ale innych niż air bagu, w każdym razie odczepiałem licznik.
czy to ze kontrolka gasnie ( zawsze gaśnie) tylko bardzo późno to też błąd który się usuwa przez VAG?
pomocy!! w czwartek rano wstaje sobie odpalam autko i nie gasnie mi kontrolka od airbagu bylem dzis u znajomego by podpial go pod kompa - myslac ze jakichs bledow nalapal to sie wykasuje je...
niestety pokazuje blad nr 654 to jest koncowka bledu...sprawdzil mi styki wszystkie i dalej nic...mowi ze najprawdopodobniej do wymiany taśma-zwijak...moze miec racje??
niestety pokazuje blad nr 654 to jest koncowka bledu...sprawdzil mi styki wszystkie i dalej nic...mowi ze najprawdopodobniej do wymiany taśma-zwijak...moze miec racje??
http://www.obd-2.biz/vag.php
654 Zapalnik napinacza kierowcy - N153
00654 Zapłon 1 napinacza pasów bezpieczeństwa – N153
654 Zapalnik napinacza kierowcy - N153
00654 Zapłon 1 napinacza pasów bezpieczeństwa – N153
airbag
Witam,
Ja takze mam problem z poducha, po odpaleniu swieci ok 5min, ale awaria nastapila po tym jak przy podpietym aku odpinalem licznik.
Po ingerencji VAGiem niestety bledu nie da sie usunac, poducha swieci nadal dlugo.
Czy ktos moze poradzic czy po odpieciu klem akumulatora i podpieciu jeszcze raz VAGa
problem bedzie mozna usunac ? gdyz tej opcji jeszcze nie przerabialem.
... a z tego co widze to duzo kolegom po podpieciu VAGa - pomogl.
Koledzy ktorzy przerabaliscie temat, lub robicie to na codzien - pomozcie !!!
Ja takze mam problem z poducha, po odpaleniu swieci ok 5min, ale awaria nastapila po tym jak przy podpietym aku odpinalem licznik.
Po ingerencji VAGiem niestety bledu nie da sie usunac, poducha swieci nadal dlugo.
Czy ktos moze poradzic czy po odpieciu klem akumulatora i podpieciu jeszcze raz VAGa
problem bedzie mozna usunac ? gdyz tej opcji jeszcze nie przerabialem.
... a z tego co widze to duzo kolegom po podpieciu VAGa - pomogl.
Koledzy ktorzy przerabaliscie temat, lub robicie to na codzien - pomozcie !!!