[Audi B3 1,6 TD silnik SB] kontrolka grzania swiec
-
- Forum Audi 80
[Audi B3 1,6 TD silnik SB] kontrolka grzania swiec
Witam!
Od pewnego czasu mam cos takiego w aucie ze jak odpale silnik to po okolo minucie zaczyna mi migac kontrolka grzania swiec (miga tak okolo 30 sek i potem sie wylacza) Jak na razie nic sie nie dzieje , autko chodzi normalnie , ale zastanawiam sie czym to moze byc spowodowane.
Macie jakies pomysly na to, bo szukalem jakis postow na forum , ale niestety nic konkretnego nie znalazlem. Prosze o pomoc !!!
Pozdrawiam!
Od pewnego czasu mam cos takiego w aucie ze jak odpale silnik to po okolo minucie zaczyna mi migac kontrolka grzania swiec (miga tak okolo 30 sek i potem sie wylacza) Jak na razie nic sie nie dzieje , autko chodzi normalnie , ale zastanawiam sie czym to moze byc spowodowane.
Macie jakies pomysly na to, bo szukalem jakis postow na forum , ale niestety nic konkretnego nie znalazlem. Prosze o pomoc !!!
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 10 lut 2008, 15:12 przez roofmaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
To wcale nie znaczy ze wszystkie swiece są ok. temperatury na polu sa teraz nie za niskie wiec nawey przy dwuch niesprawnych swiecach bedzie palił dobrze, co do pracy silnka to swiece nie maja na niego zadnego włpywu - to nie benzyna - tu swieca podgrzewa wstepnie a potem gasnie i nastepuje później już tylko samozapłon wiec nie bedziesz miał efektu kulejacego silnka który nie pali na któryś cylinder, szarpac też nie bedzie, dymienie no moze przy odpalaniu jak beda juz na maxa walniete swiece to wtedy pusci chumre jak go chwie pokrecisz.roofmaniak pisze:A swiece powinny byc ok, bo auto pracuje rowno, odpala na wszystkie gary i nic nie szarpie, nie dymi itp
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dokładnie, masz błędy w diagnostyce kompa - trzeba się podłaczyć do kompa i je skasować ale może wcześniej trzeba coś naprawić bo błędy się nie pokasują albo ponownie pojawią i kontrolka świec będzie mrugać dalej
A co do włączania tej kontrolki przy błędach będzie się pojawiać jak dłużej nie użyjesz pedału hamulca. Więc nie tylko na zimnym, ale podczas jazdy też, jeśli długo nie naciśniesz pedału ham..
A co do włączania tej kontrolki przy błędach będzie się pojawiać jak dłużej nie użyjesz pedału hamulca. Więc nie tylko na zimnym, ale podczas jazdy też, jeśli długo nie naciśniesz pedału ham..