[ b3 ] regulacja reczna reflektora
[ b3 ] regulacja reczna reflektora
tak jak w temacie jak recznie wyregulowac reflektor a dokladnie go opuscic
mam regulacje elektryczna a prawy reflektor za wysoko swieci a patrzylem zadnych pokretel niewidac
mam regulacje elektryczna a prawy reflektor za wysoko swieci a patrzylem zadnych pokretel niewidac
wlasnie a dostep do tego reflektora w niuni z silnikiem na meczanicznym wtrysku jest porazajacy coby mi wszystkiego nierozpierdzielil
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 2f7dc.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 2f7dc.html
Ostatnio też regulowałem u siebie światełka i nie miałem żadnego imbusa. Wystarczył długi śrubokręt gwiazdkowy. Jak patrzysz na reflektor od góry powinieneś mieć takie małe otworki przy narożniku błotnika a w nich na dole małe plastikowe śrubki kręcąc nimi będziesz opuszczał i podnosił lustro reflektora.FranoF1 pisze:zajedź na stacje diagnostyczną, nic nie zapłacisz na ustawią tak jak powinno świecić...
muszą być w każdym reflektorze 2 śruby na klucz imbus
To co pokazałeś na zdjęciu to obudowa od filtra powietrza i dojście do żarówki. Może u siebie masz jakąś zaślepkę... otwór do regulacji powieneś mieć w tym miejscu (zaznaczone na zdjęciu)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 cze 2007, 20:37 przez ponczo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ile przewodów zostało przewidzianych do regulacji wysokości świateł? Ja znalazłem tylko jeden i zastanawiam się w jaki sposób sterowany jest drugi silniczek. :mrgreen:
[ Dodano: 2007-07-21, 16:03 ]
Ponawiam nurtujące mnie pytanie:
Ile przewodów zostało przewidzianych do regulacji wysokości świateł? Ja znalazłem tylko jeden i zastanawiam się w jaki sposób sterowany jest drugi silniczek.
[ Dodano: 2007-07-21, 16:03 ]
Ponawiam nurtujące mnie pytanie:
Ile przewodów zostało przewidzianych do regulacji wysokości świateł? Ja znalazłem tylko jeden i zastanawiam się w jaki sposób sterowany jest drugi silniczek.
[B41Z] Światła
Podepne sie do tematu.U mnie na obudowie lampy tej koło filtra powietrza jest znak świateł mijania i oznaczenie 1%. Wiem że to procent pochylenia lamp ale jak to rozszyfrować do ustawienia?