[1.9 TDI 1Z] Czy to pompa wtryskowa?
[1.9 TDI 1Z] Czy to pompa wtryskowa?
Witam, objawy mam takie ,że przy pierwszym dodaniu gazu nie reaguje dopiero jak cofne pedał gazu i drugi raz juz ciagnie autko normalnie. Dodam ze zmieniłem już potencjometr i nic nie pomogło. Czy to wina pompy jesli tak czy mozna to naprawic czy tylko wymiana i jakie sa koszty?
Ostatnio zmieniony 17 sty 2013, 12:46 przez lukp199, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam podobny problem.
Przy delikatnym dodawaniu gazu sie zadławi. Do tego do 1200obr idzie płynnie po czym spada na wolne - pedał w podłodze i nic. Wczoraj pompiarz powiedział, że prawdopodobnie czujnik położenia pedału gazu? Może siadać, że napięcia nie takie itd. Wspomniał również, że podpięcie pod kompa tego nie wykaże - wystąpi jako błąd dopiero w momencie gdy całkowicie sięuszkodzi. Inaczej komp będzie myślał, że kierowca dodaje i upuszcza gazu.
Na ile to ma sens nie wiem. Ale może jest to jakiś znak.....
Przy delikatnym dodawaniu gazu sie zadławi. Do tego do 1200obr idzie płynnie po czym spada na wolne - pedał w podłodze i nic. Wczoraj pompiarz powiedział, że prawdopodobnie czujnik położenia pedału gazu? Może siadać, że napięcia nie takie itd. Wspomniał również, że podpięcie pod kompa tego nie wykaże - wystąpi jako błąd dopiero w momencie gdy całkowicie sięuszkodzi. Inaczej komp będzie myślał, że kierowca dodaje i upuszcza gazu.
Na ile to ma sens nie wiem. Ale może jest to jakiś znak.....
- Darecki3037
- Audi 80 Klub