Witam, mam kilka pytań odnośnie klimatyzacji do Audi 80\Coupe V6.
Czy dużym problemem jest założenie klimatyzacji do autka w którym jej nie ma? (Coupe silnik 2.6 V6)
Elementy klimatyzacji z sedana pasują do Coupe?
Czy dużo jest kombinacji z przekładką czy byłbym to zrobić sam?? (wiem że jest tam jakaś instalacja elektryczna i nie wiem czy sobie poradzę z podłączeniem tego)
Może ktoś już wcześniej robił taką przekładkę i mógłbym coś poradzić
Czekam na opinie i sugestie
Pozdrawiam
[B4 V6] Zakładamy klimatyzacje - pytania
Z tą zmianą auta na takie z klimą to wcale nie jest głupi pomysł. Teoretycznie, kompletne graty do założenia klimy powinny kosztować nie więcej jak 2000-2500zl. Ale trzeba je znaleźć... to po pierwsze, po drugie trzeba je potem założyć, a to wymaga rozebrania kabiny do gołej blachy... musisz się znać trochę na elektryce... no i w komorze silnika jest też mnóstwo rzeczy do zrobienia, zaczynając od napędu sprężarki, wymiennik ciepła, parownik, przewody czynnika chłodzącego...
Co jeszcze jest istotne - klima od R4, R5 i V6 to są inne graty, nie pasujące do siebie... więc trzeba mocno się naszukać żeby trafić dokładnie to co potrzebujesz...
Co jeszcze jest istotne - klima od R4, R5 i V6 to są inne graty, nie pasujące do siebie... więc trzeba mocno się naszukać żeby trafić dokładnie to co potrzebujesz...