[80 b4 2.0 abt lpg]co jaki czas zmieniać filter powietrza
[80 b4 2.0 abt lpg]co jaki czas zmieniać filter powietrza
co jaki czas zmieniać filter powietrza.mam autko niewiele ponad rok i nie wiem kiedy wymienic filter.to samo dotyczy oleju w skrzyni biegów
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
ja osobiście wraz z wymianą oleju, koszt niewielki a płuca nowe0gawel01 pisze:co jaki czas zmieniać filter powietrza.mam autko niewiele ponad rok i nie wiem kiedy wymienic filter
a w skrzyni nigdy, ew stan można sprawdzić , no chyba że masz automat0gawel01 pisze:samo dotyczy oleju w skrzyni biegów
No nie rozumiem i musze się wstawić za goldi j51, bo mi go tu zjecie
To co jak nie cieknie to nie ruszać :?: a może nie cieknie bo nie ma bo wyleciał pare lat temu lepiej zmienić i mieć święty spokój przecież skrzyni nie zepsujesz jak zmienisz olej a co najwyżej przedłużysz jej życie
Ojciec przy felicji 1.6 miał tak, że mu 2 haczyła przy wyższych obrotach wymieniliśmy olej w skrzyni (absolutnie nic innego nie było ruszane) i problem znikł
Więc osobiście nie widzę przeciwwskazań co do wymiany oleju w skrzyni...
To co jak nie cieknie to nie ruszać :?: a może nie cieknie bo nie ma bo wyleciał pare lat temu lepiej zmienić i mieć święty spokój przecież skrzyni nie zepsujesz jak zmienisz olej a co najwyżej przedłużysz jej życie
Ojciec przy felicji 1.6 miał tak, że mu 2 haczyła przy wyższych obrotach wymieniliśmy olej w skrzyni (absolutnie nic innego nie było ruszane) i problem znikł
Więc osobiście nie widzę przeciwwskazań co do wymiany oleju w skrzyni...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ale sprawdzenie poziomu oleju w skrzyni biegów to przecież jedna z podstawowych czynności jaką trzeba zrobić po kupnie auta. Jeśli poziom oleju jest OK, nie widać wycieków to myślę, że nie ma sensu oleju wymieniać, tym bardziej że fabryka dawała dobry olej (przewidziany do użytku dożywotniego skrzyni) a niestety hipola za 10 złotych to do skrzyni nie zalejesz bo w zimę nie wrzuci się żadnego biegu, a dobry olej tani nie jest.kaczaza5 pisze: To co jak nie cieknie to nie ruszać :?: a może nie cieknie bo nie ma bo wyleciał pare lat temu
-
- Forum Audi 80
..i tak od filtru powietrza doszliśmy do skrzyni....
jacku może lektura tych tematów będzie pomocna
viewtopic.php?t=2752&postdays=0&postord ... w&start=15
Audi 80 Klub Polska :: Zobacz temat - [b4 1.9tdi 1Z] olej w skrzyni
viewtopic.php?t=6773&highlight=poziom+oleju++skrzyni
Audi 80 Klub Polska :: Zobacz temat - [80 b3 1,8s] ile oleju w skrzyni
Pozdr. Adam
jacku może lektura tych tematów będzie pomocna
viewtopic.php?t=2752&postdays=0&postord ... w&start=15
Audi 80 Klub Polska :: Zobacz temat - [b4 1.9tdi 1Z] olej w skrzyni
viewtopic.php?t=6773&highlight=poziom+oleju++skrzyni
Audi 80 Klub Polska :: Zobacz temat - [80 b3 1,8s] ile oleju w skrzyni
Pozdr. Adam