[Audi B4 1.6]Czy mój akumulator już padł? Jaki kupić nowy?
[Audi B4 1.6]Czy mój akumulator już padł? Jaki kupić nowy?
Dziś rano nie mogłem odpalić samochodu. Rozruszkik ledwo się obrócił. Podłączyłem go do prostownika, ale w trakcie ładowania amperomierz cały czas pokazywał 0. Po 8 godzinach akumulator podłączyłem do auta lecz ledwo odpaliłem. Czy ten akumulator jest do wymiany? Dodam, że auto wcześniej stało 4 miesiące i akumulator rozładował się do 0, ale po uruchomieniu z innego jakoś mi przez 3 tygodnie tej pory działał. Jaki w zamian akumulator byście polecili? Audi 80 B4 silnik 1.6 na wielowtrysku.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2008, 21:31 przez Seyv, łącznie zmieniany 1 raz.
mam pytanie jakim cudem podłaczyłeś odwrotnie klemy :?: :?: :?: <ok> przeciez bolce i klemy specjalnie maja inna średnice zeby ich sie nie dalo źle podłaczyc. naładuj i jedź samo sie okaże czy sie jeszcze nadaje.
nie wiem czy dobrze rozumuje ale jak miałeś zmienione przewody to prad z alternatora chyba dodatkowo rozładowywał aku.
nie wiem czy dobrze rozumuje ale jak miałeś zmienione przewody to prad z alternatora chyba dodatkowo rozładowywał aku.
Sory jasiekddd, ale nikt tu nie pisze o klemach.Seyv pisze:Dziś rano nie mogłem odpalić samochodu. Rozruszkik ledwo się obrócił. Podłączyłem go do prostownika, ale w trakcie ładowania amperomierz cały czas pokazywał 0. Po 8 godzinach akumulator podłączyłem do auta lecz ledwo odpaliłem. Czy ten akumulator jest do wymiany? Dodam, że auto wcześniej stało 4 miesiące i akumulator rozładował się do 0, ale po uruchomieniu z innego jakoś mi przez 3 tygodnie tej pory działał. Jaki w zamian akumulator byście polecili? Audi 80 B4 silnik 1.6 na wielowtrysku.
Seyv, według teorii powinien się całkiem rozładować, ale w praktyce bywa różnie. Spróbuj go naładować i zobaczysz czy działa. Dobrze by było jakbyś podjechał do kogoś co handluje akumulatorami żeby zmierzył przyrządem czy bedzie trzymał prąd.
Byłem u znajomego elektryka od którego pożyczałem prostownik. Okazało się, że w trakcie podłączania akumulatora popłyną duży prąd przez prostownik po stronie wtórnej i spowodował spalenie bezpiecznika. Podłączyłem akumulator do auta i jest OK. Prostownik też już naprawiony. Swoją drogą nie polecam korzystać z prostowników samoróbek, zwłaszcza pożyczanych.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: