[80 B3 1,8S Pm] Problem z odpaleniem
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80 B3 1,8S Pm] Problem z odpaleniem
Witam.
Mój problem polega na tym, że podczas próby odpalenia autka w ogóle nie reaguje. Tzn. włączam zapłon ,kontroli się zapalają, przekręcam i nic, kompletna cisza. Za drugim razem już jest ok. Co to może być, rozrusznik raczej wykluczyłem, może coś ze stacyjką, elektryką......... :?:
Z góry dzięki za pomoc i porady.
Pozdrawiam 8-)
Wiem, że wiesz... ale tylko przypominam o nawiasach
pozdrawiam cobra
Mój problem polega na tym, że podczas próby odpalenia autka w ogóle nie reaguje. Tzn. włączam zapłon ,kontroli się zapalają, przekręcam i nic, kompletna cisza. Za drugim razem już jest ok. Co to może być, rozrusznik raczej wykluczyłem, może coś ze stacyjką, elektryką......... :?:
Z góry dzięki za pomoc i porady.
Pozdrawiam 8-)
Wiem, że wiesz... ale tylko przypominam o nawiasach
pozdrawiam cobra
Ostatnio zmieniony 01 paź 2007, 21:43 przez Organista18, łącznie zmieniany 2 razy.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Racja. Jak rozbierzesz kostkę to bez doświadczenia w jej składaniu nie złożysz jej do kupy.Fantomas_29 pisze:Nowa kostka kosztuje grosze koszt około 25 - 30 zł nie opłaca sie ze stara nic robic.
Weź kawałek przewodu o przekroju 4 mm, przekręć stacyjke tak by zapaliły się kontolki a następnie podłącz tym przewodem przy kostce przewód plusowy i przewód cewki stycznika rozrusznika. Jeżeli zakręci i zapali za pierwszym razem to przyczyna tkwi w kostce.
- pawelbicz
- Forum Audi 80
Nie polecam zamienników za 20-30 złotych.. bo to wyrzucone pieniądze :!:
Takiego zamiennika nie dałem rady nawet wpasować Nie mówiąc już o tym, że jak udało mi się go jakoś wcisnąć, to po prostu nie działał jak powinien..
Kupiłem sprawną używkę za 10 zł słownie (cena nowej 95 zł.)
P.S Sprawdź jeszcze, czy nie spadł Ci ten cieniutki kabelek z rozrusznika - będzie taki sam efekt jaki opisałeś..
Takiego zamiennika nie dałem rady nawet wpasować Nie mówiąc już o tym, że jak udało mi się go jakoś wcisnąć, to po prostu nie działał jak powinien..
Kupiłem sprawną używkę za 10 zł słownie (cena nowej 95 zł.)
P.S Sprawdź jeszcze, czy nie spadł Ci ten cieniutki kabelek z rozrusznika - będzie taki sam efekt jaki opisałeś..
comag, podaj mi numer Bosch ze stojanu rozrusznika zaczyna się od 0001112... lub 000114... musze wiedzieć bo inaczej nie mogę ci ustalić numerów tulejek, a jeszcze jak ruszysz do sklepu to tulejka 1 to koszt od 1zł do 2zł. więc nie daj się naciągnąć bo już znam parę osób z forum co zapłaciło niezłą kasę jak coś to pisz na gg 6342348
a z katalogu mi wychodzi ten rozrusznik http://www.woodauto.com/Unit.aspx?Man=B ... 0001112005 ale to już ty musisz potwierdzić
a z katalogu mi wychodzi ten rozrusznik http://www.woodauto.com/Unit.aspx?Man=B ... 0001112005 ale to już ty musisz potwierdzić
mistrzu podaj mi numery ze swojego rozrusznika to ci podam dokładnie numer tulejek a co do firmy to polecam CARGO bo za resztę przepłacisz. POzdrawiam
[ Dodano: 2008-01-25, 18:36 ]
a podałem ci link ze zdjęciem jeśli twój wygląda tak samo to już będziesz wiedział jaki masz model a jak to nie ten to będzie wiadomo że ten drugi.
[ Dodano: 2008-01-25, 18:36 ]
a podałem ci link ze zdjęciem jeśli twój wygląda tak samo to już będziesz wiedział jaki masz model a jak to nie ten to będzie wiadomo że ten drugi.
Na tej stronie http://www.rmasrl.com/ wychodzi że mam 1kw , więc zamówie
12,1x16,1x14 kosztują grosze .
Jak to mówią "jest ryzyko jest przyjemność " będe zamawiał przy okazji innych części ,
dzięki " rozauto" za link do strony z poszczególnymi częściami, a i innym się przyda. <ok>
12,1x16,1x14 kosztują grosze .
Jak to mówią "jest ryzyko jest przyjemność " będe zamawiał przy okazji innych części ,
dzięki " rozauto" za link do strony z poszczególnymi częściami, a i innym się przyda. <ok>