niewiem czy byl juz taki temat niemogłem znalezc, ale mam problem z pompą ABS nie moge jej odpowietrzyć jezdze tak juz ze 2 miesiące byłem w wielu warsztatach i wzedzie mówią mi ze musze wymienić pompe, ale nie moge znalesc nigdzie takiego typu ABS EDS :-|
Proszę stosować się do regulaminu działu i do regulaminu forum, w przecuwnym wypadku twoje posty będą zamykane lub kasowane.
pozdrawiam Mod
[B4 all] Problem ABS
-
- Forum Audi 80
[B4 all] Problem ABS
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, 19:01 przez czarny2088, łącznie zmieniany 2 razy.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Pompe ABSu z EDSem wiele razy widziałem na allegro za smieszne pieniadze około 100-200zł wytarczy dobrze poszukać albo poczekac na okazje które zdarza sie srednio raz w tygodniu. PS> Wrazie czego napisze ABS odpowietrza sie z właczonym zapłonem. I popraw temat zgodnie z regulaminem bo w innym wypadku moze wyladować w koszu.
- killer0123
- Forum Audi 80
Pompe ABS-u odpowietrza się za pomoca VAG-a oto któdki opis:
Odpowietrzanie pompy układu ABS w pojazdach: VW Passat, Audi 80(B4), Audi A4/S4, Audi A6/S6 i A8/S8.
[Wybór]
[03-ABS/hamulce]
[Nastawy podst. - 04]
Grupa "002"
[Idź!]
W tym momencie pompa systemu ABS powinna uruchomić się na ok. 10 sekund. Odgłosy uruchomionej pompy powinny być dobrze słyszalne.
[Gotowe, powrót]
...i gotowe.
Odpowietrzanie pompy układu ABS w pojazdach: VW Passat, Audi 80(B4), Audi A4/S4, Audi A6/S6 i A8/S8.
[Wybór]
[03-ABS/hamulce]
[Nastawy podst. - 04]
Grupa "002"
[Idź!]
W tym momencie pompa systemu ABS powinna uruchomić się na ok. 10 sekund. Odgłosy uruchomionej pompy powinny być dobrze słyszalne.
[Gotowe, powrót]
...i gotowe.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Bądź na włączonym zapłonie <ok>Danek pisze:Pod warunkiem, że VAG jest w stanie nawiązać komunikację z ABS-em. Niestety starsze modele B4 nie dają takiej możliwości (w każdym razie te na Mono Motronicu)killer0123 pisze:killer0123 pisze:Pompe ABS-u odpowietrza się za pomoca VAG-a oto któdki opis: ...
-
- Forum Audi 80
Dzieki bardzo za pomoc probowałem bez zaplonu lub na wlączonym silniku i nic sprobuje na samym zaplonie. Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-02-20, 02:40 ]
niestety na samym zapłonie tez nic nie dało, w odpowieczniku i w przewodzie (od zbiorniczka do pompy abs) niema wogole cisnienia przy pompowaniu hamulca
A objawy są nast. jezeli samochod jest wyłączony pedał hamulca przy wciśnieciu jeden raz idzie do samego dołu jak podpompuje go ze 2 razy jest twardy i łapie na samej góże jak odpale silnik pedal idzie do dołu i historia sie powtarza, podpompuje przejade kawałek i znowu to samo
[ Dodano: 2008-02-20, 02:40 ]
niestety na samym zapłonie tez nic nie dało, w odpowieczniku i w przewodzie (od zbiorniczka do pompy abs) niema wogole cisnienia przy pompowaniu hamulca
A objawy są nast. jezeli samochod jest wyłączony pedał hamulca przy wciśnieciu jeden raz idzie do samego dołu jak podpompuje go ze 2 razy jest twardy i łapie na samej góże jak odpale silnik pedal idzie do dołu i historia sie powtarza, podpompuje przejade kawałek i znowu to samo