[B4 ABT] Problem z prędkością
[B4 ABT] Problem z prędkością
Mam pytanie co do prędkości,niemoge wyciągnąc z niuni niż 150 km,jaka przyczyna?
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
No właśnie ? Jaka ?kaktus pisze:niemoge wyciągnąc z niuni niż 150 km,jaka przyczyna?
Może jedziesz na hamulcu ręcznym
Może silnik umiera
Może masz koła 12 calowe
Może zapłon źle ustawiony
Może masz GAZ, a ten jest źle wyregulowany
Może jechałeś pod górę
Może w 8 osób
Może nie włożyłeś piątki
Może był masakryczny wiatr w twarz
Może auto dostaje za mało paliwa
Może sonda lambda padła
Może pod VAGiem zerknąć auto
Może auto bierze Ci duzo oleju
Może czasami strzeli, kichnie i ciężko pali
Może dymi z rana
Może słabo się zbiera i przerywa
Może obrotomierz źle wskazuje i nie sprawdziłeś tego
Może Może Może
Litości chłopie. Precyzuj, pisz coś więcej, przecież nikt nie jest tu wróżką.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Doc pisze:No właśnie ? Jaka ?kaktus pisze:niemoge wyciągnąc z niuni niż 150 km,jaka przyczyna?
Może jedziesz na hamulcu ręcznym
Może silnik umiera
Może masz koła 12 calowe
Może zapłon źle ustawiony
Może masz GAZ, a ten jest źle wyregulowany
Może jechałeś pod górę
Może w 8 osób
Może nie włożyłeś piątki
Może był masakryczny wiatr w twarz
Może auto dostaje za mało paliwa
Może sonda lambda padła
Może pod VAGiem zerknąć auto
Może auto bierze Ci duzo oleju
Może czasami strzeli, kichnie i ciężko pali
Może dymi z rana
Może słabo się zbiera i przerywa
Może obrotomierz źle wskazuje i nie sprawdziłeś tego
Może Może Może A wiec tak hamulec ręczny...myślisz ze jestem pulgłówkiem?Co do kól to12 cali nijak pasują do B4!Agaz został założony miesiąc temu,a obrotomiesz co ma do pr edkości?Niema żadnych zastrzeżeń co do pracy autka.Wiec nie bardzo mi pomogLeś wiec szkoda ze sie wypowiadasz na ten temat :cry:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
kaktus, Kolego uważaj bo zaczynasz stąpać po śliskim gruncie, nieładnie . Czy jak idziesz do lekarza to też tylko mówisz, że "coś mi jest" i oczekujesz diagnozy bez jakichkolwiek innych badań czy wypowiedzi? Wybacz ale jak chcesz rady (i to na dodatek na odległość) to zrób ten minimalny wysiłek i opisz problem najbardziej szczegółowo jak tylko potrafisz podając informacje, o których już wspomnieli koledzy wyżej. A jak oczekujesz cudów to forum wróżek jest pod innym adresem.
Nikt tu tak nie myśli, zapewniam Cię. Mógłbyś jednak zwrócić większą uwagę na ortografię, interpunkcję, literówki i "polskich ogonków" używać cały czas, a nie "jak się uda".kaktus pisze:myślisz ze jestem pulgłówkiem?
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
eryk, Kolego, uważaj co piszesz bo się doigrasz. Nikogo nie traktuję jak idiotę, nikogo też tak nie nazwałem. A jak ktoś ma problemy z ortografią to jest od metra narzędzi sprawdzających pisownię. Żadna tam dysleksja czy inna przypadłość nie usprawiedliwia zwykłego lenistwa!
A co do samego tematu to już napisałem (nie tylko ja zresztą), że wróżyć z fusów nie umiemy i jak ktoś chce rady to powinien się trochę postarać i opisać problem.
A co do samego tematu to już napisałem (nie tylko ja zresztą), że wróżyć z fusów nie umiemy i jak ktoś chce rady to powinien się trochę postarać i opisać problem.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Kaktus napisz czy np. grzeją ci się koła po jeździe, i jakie miałeś obroty na którym biegu przy tej prędkości, napisz oznaczenie skrzyni (naklejka we wnęce na koło zapasowe), napisz czy masz gaz, porób foty silnika
doczytałem że masz założony miesiąc temu gaz, napisz ile ci pali tego gazu, stawiałbym na pierwszym miejscu złą regulację
pytasz się co mają obroty wspólnego z prędkością, to ci odpowiem że mają wszystko wspólne, to jest ścisła zależność i odchyłki od normy mogą wykazywać np. ślizgające się sprzęgło... więc napisz co było na zegarach przy wystąpieniu tego problemu
nawet jak nie masz ręcznego zaciągniętego to możesz równie dobrze mieć cylinderki zapieczone i będziesz hamował mimo woli...
i ostatnia moja uwaga, ABT musi jechać szybciej, na LPG powinieneś móc do 180 dobić...
doczytałem że masz założony miesiąc temu gaz, napisz ile ci pali tego gazu, stawiałbym na pierwszym miejscu złą regulację
pytasz się co mają obroty wspólnego z prędkością, to ci odpowiem że mają wszystko wspólne, to jest ścisła zależność i odchyłki od normy mogą wykazywać np. ślizgające się sprzęgło... więc napisz co było na zegarach przy wystąpieniu tego problemu
nawet jak nie masz ręcznego zaciągniętego to możesz równie dobrze mieć cylinderki zapieczone i będziesz hamował mimo woli...
i ostatnia moja uwaga, ABT musi jechać szybciej, na LPG powinieneś móc do 180 dobić...
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Eryku Danek jest jednym z moderatorow i pilnuje pozadku na forum. Czlowiek jest tylko czlowiekiem i moze ulec emocjom bo nowi klubowicze notorycznie lamia regulamin, czesto otrzymuja instrukcje jak np. poprawic temat, ale oni leja na to i jest GIT? Nie zaowazylem aby kturenkolwiek Moderator obrazil uzytkowinika lub nieslusznie go ukaral. Dajcie juz spokuj i nie drzcie tego "czyja to wina". Na tym forum jest wysoka kultura, duzo ciepla i ochoty niesienia pomocy innym co jest zasluga miedzy innymi DANKA I MODERATOROW proponuje przemilczec owe zgrzyty, a osobom ktorym nie podoba sie to forum lub moderator proponuje zmienic www. Na miejscu moderaorow zamkna bym temat, aby kaktus mogl zalozyc nowy temat z pozadnym opisem jak nalezy.