tylko z tego co czytałem to aby centralny działał z pilota i z kluczyka (o co właśnie mi chodzi) należy właśnie zrobić podłączenie z przekaźnikami.tryni81 pisze:co do podpięcia samego sterowania centralnego to można go wpiąć w wiązkę klapy tylnej bo w niej idą dwa przewody z zamka sterujące masą otwieranie i zamykanie.
niema wtedy potrzeby stosowania przekaźników
[80 B4 All] montaz sterownika centralnego z pilota
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
hudy, jak nie chcesz kombinować z przekaźnikami kup sobie taki alarm. Podłączenie pod centralny jest proste i bez zbędnych cudów.
http://moto.allegro.pl/item310440252_al ... chrom.html
http://moto.allegro.pl/item310440252_al ... chrom.html
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
problem w tym że alarm juz kupiłem ale dzieki waszym wypowiedzia wiem już o wiele więcej niz na poczatku. jutro kupie te przekaźniki żeby centralny działał a w sobote to wszystko zmontuje.kolory kabli tez znam więc mysle że z ich odnalezieniem tez nie będzie problemu. mam tylko jeszcze pytanko do kabli od centralnego zamka. kable te ida od słupka po stranie drzwi kierowcy do pompki która znajduje sie w bagarzniku i tylko na tym odcinku mam sie skupic z ich szukaniem?? nie znajde ich pod kierownica??
Jak otworzysz drzwi kierowcy, po środku drzwi jest taka guma co łączy drzwi z budą, przez nią idzie wiązka która cię interesuje. Idąc po wiązce pod kierownicę masz odcinek w który się wpinasz.hudy pisze:kable te ida od słupka po stranie drzwi kierowcy do pompki która znajduje sie w bagarzniku i tylko na tym odcinku mam sie skupic z ich szukaniem?? nie znajde ich pod kierownica??
Daj znać jak zamontujesz. <ok>
Koledzy pomóżcie! Jestem jeszcze w trakcie montowania... niestety coś nie działa:( A tak naprawdę jedyne co działa to migacze:( Zaprogramowałem dwa piloty i jedynie przy otwieraniu i zamykaniu miga:(
W czym tkwi problem?:(
Na dodatek powiem że zamek (nawet poprzez pilot nie chce się zamknąć:( Po dwóch sekundach ponownie się otwiera:(
W czym tkwi problem?:(
Na dodatek powiem że zamek (nawet poprzez pilot nie chce się zamknąć:( Po dwóch sekundach ponownie się otwiera:(
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 23:52 przez krystek56, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
po odchyleniu lekko srodkowego słupka zobaczyłem że do przełącznika w drzwiach idzie kabel brązowo biały i brązowo niebieski. jak sprawdzić do którego z tych kabli sie podpiąć. z tego co wiem to jeden jest od oświetlenia kabiny i do niego mam się nie podpinać. tylko jak sprawdzić który jest który?? druga sprawa dotyczy kabli od centralnego.odchyliłem ten gumowy kołnierz między drzwiami a karoseria i tam podobno powinien byc jeden kabel a u mnie są dwa jeden gruby a drugi cienki. który jest który??
kubik wcześniej napisałeś że + po stacyjce jest czerwonego koloru a w opisie w centrum pisze że czarnego?? jak to jest??
kubik wcześniej napisałeś że + po stacyjce jest czerwonego koloru a w opisie w centrum pisze że czarnego?? jak to jest??
hudy przeciesz ci napisałem jak to sprawdzić parę postów wyżejhudy pisze:po odchyleniu lekko srodkowego słupka zobaczyłem że do przełącznika w drzwiach idzie kabel brązowo biały i brązowo niebieski. jak sprawdzić do którego z tych kabli sie podpiąć.
z tego co pamiętam to przewód bronzowobiały steruje oświetleniem
a co do podłączenia w wiązkę tylną to działa wszystko poprawnie i z pilota i z zamka
bynajmniej u mnie mam tak podpięte od 2 lat.
Czarny z zielonym i czarny z białym, pod kierownicą wchodzą do żółtej kostki.krystek56 pisze:Może mi ktoś powiedzieć jakie kolory mają przewódy od migaczów?
Tak to jest że wystarczy przekręcić kluczyk w stacyjce i zobaczyć na których zaciskach w kostce stacyjki pojawia się (+). Jak już pisałem (+) po stacyjce można wziąć z wielu miejsc.hudy pisze: kubik wcześniej napisałeś że + po stacyjce jest czerwonego koloru a w opisie w centrum pisze że czarnego?? jak to jest??